Franse uitgever koopt bij Buhrs twee machines

Franse uitgever koopt bij Buhrs twee machines

Tags: nieuws

Goed nieuws in coronatijd: de grootste regionale krantenuitgever van Frankrijk, Ouest-France, heeft bij Buhrs (Zaandam) twee verpakkingslijnen gekocht. Met deze machines uit de Buhrs 3000-serie, gaat de uitgever kranten verpakken in papierwikkels met een capaciteit van 15.000 kranten per uur.

 

Papier in plaats van folie

‘Dit is het eerste krantenbedrijf dat ervoor kiest om zijn producten in papier te verzenden in plaats van in kunststof folie’, zegt Dick Verheij, managing director van Buhrs. ‘Ouest-France volgt daarmee de nieuwe milieumaatregel in de Franse wetgeving, die het gebruik van folie in de ban heeft gedaan.’

Eigen fabriek Buhrs

De twee verpakkingslijnen verlaten binnenkort de fabriek van Buhrs in Zaandam. De Franse agent van Buhrs, BC2S, installeert ze. De machines bieden ook de mogelijkheid om, naast het verpakken van kranten, drukwerk bij te sluiten. Het systeem is ook eenvoudig om te stellen voor het verpakken van andere drukwerkproducties.

Over Buhrs

Buhrs bestaat al ruim 100 jaar. De werkplaats waar schepen werden gerepareerd en smederij voor de buurt zijn uitgegroeid tot een internationale organisatie, gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van verpakkingsoplossingen. Het hoofdkantoor en de productiemaatschappij van Buhrs zitten in Zaandam. Verder heeft Buhrs ook in Duitsland en in Japan twee productielocaties. Buhrs richt zich op de marktsegmenten Print & Mail en Food & Beverage.

 

Artikel delen