Yamaton Group neemt Honicel over, producent van honingraatkarton

De Yamaton Group heeft Honicel overgenomen

Yamaton Group neemt Honicel over, producent van honingraatkarton

De Yamaton Group heeft Honicel overgenomen, producent van honingraatkarton. Fortaleza Capital heeft bij deze overname opgetreden als exclusieve bedrijfsfinancieringsadviseur.

‘Samen met Yamaton Group kunnen we verder investeren in het upgraden van ons materieel, het verbeteren van de kwaliteit en het verkennen van nieuwe markten en producten’, aldus Dirk Schut, CEO van Honicel. ‘Onze gecombineerde kennis zal ons helpen bij innoveren en om aan nieuwe marktvragen te voldoen. Bovendien maakt deze integratie ons tot een solide partner die beter kan omgaan met alle uitdagingen die we tegenkomen in onze snel veranderende wereld.’
Honicel zal in de huidige vorm en op dezelfde locatie in Zelhem (Nederland) blijven opereren en het huidige managementteam, onder leiding van Dirk Schut, blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Honicel in nichemarkt

Honicel, opgericht in de jaren vijftig, ontwikkelt en produceert op papier gebaseerde honingraatstructuren die worden gebruikt als kernmateriaal in sandwichconstructies, oorspronkelijk in de luchtvaartindustrie en tegenwoordig in een steeds grotere verscheidenheid aan toepassingen, zoals deuren, scheidingswanden, meubels, autopanelen en verpakkingen.
‘Honicel is een omvangrijke marktspeler met een unieke nichepositie in de papierindustrie, met een uitstekende reputatie, ultramoderne machines en een staat van dienst op het gebied van voortdurende innovatie’, aldus Fortaleza. ‘Honicel papierhoningraat wordt door steeds meer klanten duidelijk herkend vanwege de ongeëvenaarde prestatiekenmerken, is 100% gemaakt van FSC-gecertificeerde materialen en kan volledig worden gerecycled.’

Yamaton Group

De Yamaton Group is gevormd door de integratie van Yamaton Paper, Yamaton Packaging Solutions, Amicotube en nu ook Honicel. De groep richt zich op een breed scala aan industrieën en levert innovatieve, milieuvriendelijke verpakkingsproducten en -diensten die voldoen aan de veranderende behoeften van haar klanten.

Fortaleza Capital

Fortaleza Capital is een onafhankelijk adviesbureau voor bedrijfsovernames met een speciale focus op de verpakkings- en papier-/kartonsector, waar het volgens het bedrijf een solide staat van dienst heeeft opgebouwd en een ingewikkeld en steeds groeiend netwerk van senior executives en experts uit de sector heeft ontwikkeld , waardoor ze zegt een meerwaarde voor haar opdrachtgevers kan realiseren.

www.fortalezacapital.nl

Artikel delen