Automatisch palletiseren met de Hanwha HCR Advanced cobot serie

Automatisch palletiseren met de Hanwha HCR Advanced cobot serie

Tags: machine

Cobots gaan volgens marktonderzoekers komende jaren een vlucht nemen. De cobotmarkt groeit tot 2025 met 50 procent per jaar. Juist voor het mkb-maakbedrijf kan deze vorm van automatisering een passende oplossing zijn omdat de cobot weinig plaats inneemt, flexibel is qua taken, snel te programmeren en met de juiste aanpak veilig is voor medewerkers.

Productie verhogen met de Hanwha HCR Advanced cobot serie

De Hanwha cobot is een flexibele oplossing voor het onbemand palletiseren. De programmeertijd is namelijk extreem kort, hooguit enkele muisklikken. Hierdoor kan de cobot snel worden omgesteld maar een ander product. Dankzij de compacte afmetingen past de Hanwha cobot bijna overal. En met een tilgewicht tot 12 kilogram en een grote keus aan grijpers, kan de cobot bijna elk product stapelen. Cobot palletisering kan worden toegepast in zeer uiteenlopende industrieën, zoals auto-onderdelen, voedsel, hout, metaal en meubels. De uiterst nauwkeurige cobot kan producten stabiel op de exacte locatie laden om de productiviteit te verhogen en voorkomen dat werknemers veel herhaalde draai-tilbewegingen moeten uitvoeren en daarmee gepaard gaande gezondheidsrisico’s vermijden.Grijpen en sorteren van willekeurig aangevoerde producten zonder voorprogrammeren

De HCR-A cobot kan willekeurig aangevoerde producten automatisch sorteren, verpakken en volle dozen op een pallet plaatsen. Of producten uit een doos halen en ze op een transportbandplaatsen.

Om de cobot nog flexibeler te maken, heeft Hanwha namelijk het Robot AI Vision systeem ontwikkeld. Een 3D camera scant de producten die willekeurig gepositioneerd worden aangevoerd. Algoritmen, die leren dankzij de kunstmatige intelligentie (AI, Artificial Intelligence), herkennen de productvorm in het beeld en positioneren de cobotgripper om het product veilig te grijpen.

Cobot en veiligheid

Qua veiligheid blijft de HCR-A een van de meest veilige cobots. Ze voldoen standaard aan het hoogste veiligheidsniveau. Bij de HCR-A serie voegt Hanwha daar nog Robot Visual Safety aan toe. Een camera scant de omgeving en zodra iemand te dichtbij komt, vertraagt de cobot of stopt de beweging helemaal.

Bezoek Dymato op de Empack in ’s-Hertogenbosch!

Ook benieuwd naar de Hanwha cobots van Dymato en wilt u graag zien hoe ze werken? Bezoek Dymato dan op de Empack beurs van 8 – 9 september in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Zij verwelkomen u op hun stand C101 in hal 2 om kennis te laten maken met de Hanwha cobots en het team. De koffie staat klaar!

Artikel delen