Advertorial

Airtec biedt flexibiliteit en efficiëntie met de VMECA Magic Gripper

Airtec biedt flexibiliteit en efficiëntie met de VMECA Magic Gripper, een universeel vacuümsysteem.

Airtec biedt flexibiliteit en efficiëntie met de VMECA Magic Gripper

Een productielijn die stilligt, is de grootste zorg van elke producent. Met een logistiek systeem dat zowel optimale flexibiliteit als efficiëntie biedt - ook in het geval van verschillende producten - zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing. Daarom heeft Airtec Pneumatic Engineering de VMECA Magic Gripper in het assortiment: een universeel, alles-in-één vacuümsysteem dat geschikt is voor praktisch elk product.

Geïntegreerd ontwerp en eigen vacuümbron

De VMECA Magic Gripper is gebruiksvriendelijk, efficiënt, betrouwbaar en compact. Het vacuümsysteem is eenvoudig te installeren en aan te passen. Bovendien zijn er door het geïntegreerde ontwerp en het slimme gebruik van een eigen vacuümbron geen afzonderlijke verbindingsslangen, filters of fittingen nodig. 

'Het tilvermogen is eenvoudig te vergroten en u kunt producten en goederen met grotere oppervlaktes oppakken'

Zuignaplippen voor verschillende producten

Overschakelen naar een heel ander product? Het is dan niet nodig om de productielijn langdurig stil te leggen. De VMECA Magic Gripper bevat namelijk zuignaplippen die snel en eenvoudig te verwisselen zijn. Hierdoor is het mogelijk om uw logistieke systeem in een handomdraai om te bouwen en aan te passen. De verschillende zuignaplippen zorgen ervoor dat de meest uiteenlopende verpakte producten, van een rond blikje tot een flexibel zakje, kunnen worden verwerkt.

Tilvermogen eenvoudig te vergroten

Ook voor het handelen van pallets of grote, zware verpakkingen biedt de VMECA Magic Gripper uitkomst.
‘Door meerdere Magic Grippers aan een ingenieus aluminium profiel te bevestigen, is het tilvermogen eenvoudig te vergroten en kunt u producten en goederen met grotere oppervlaktes oppakken. De Magic Gripper in combinatie met de juiste zuignaplip biedt dan ook een enorme flexibiliteit: van fragiel tot robuust, van glad tot oneffen en van klein tot groot’, informeert Airtec.

De voordelen van de VMECA Magic Gripper

  • Kostenbesparend
  • Eenvoudig te installeren
  • Snelle reactie en uitstekende performance 
  • 73% minder energieverbruik
  • Een 3x hogere vacuümstroom 
  • Verschillende opties stroomsnelheden
  • Een lange levensduur

Altijd een passende oplossing

Wilt u meer weten over de vacuümproducten van VMECA? U vindt het volledige VMECA assortiment hier. Of neem contact op via verkoop@airtec.nl of telefonisch via 0578 62 78 66. De specialisten van Airtec vertellen u graag over alle mogelijkheden en hebben altijd een passende oplossing.

Artikel delen