Efficiënte retourglaslijn van KHS voor Coca-Cola

KHS_Coca_Cola_fustlijn

Efficiënte retourglaslijn van KHS voor Coca-Cola

Ongeveer 50 miljoen euro heeft Coca-Cola in Duitsland in drie jaar tijd op de locatie Mannheim geïnvesteerd in een van zijn grootste fabrieken. KHS levert een retourglaslijn die ook zeer complexe sorteertaken aankan.

Tegenwoordig maakt de productielocatie deel uit van Coca-Cola Europacific Partners Germany (CCEP DE), de grootste drankenfabrikant in Duitsland.
‘Onder onze oudere werknemers zijn er nog velen die met liefde terugdenken aan het tijdperk van de Müller-familie’, zegt Christopher Bee.
De 39-jarige is sinds zeven jaar werkzaam in Mannheim, sinds september 2021 in de functie van operationeel manager. En inderdaad, de Wilhelm Müller Stichting is nog steeds eigenaar van de uitgebreide bedrijfsterreinen – pas twee jaar geleden werd het huurcontract met 30 jaar verlengd.
'Daarop vullen wij in totaal zes verschillende flessen ...'

Twee nieuwe bottellijnen

‘Wat onze technische uitrusting betreft, herinnert echter niets meer aan het verleden. In de jaren 2018 en 2019 hebben we in totaal zo'n 50 miljoen euro geïnvesteerd in twee nieuwe bottellijnen. Dit waren de grootste investeringen in de geschiedenis van onze locatie tot nu toe. Dit maakt ons in Mannheim tot een van de technisch meest geavanceerde Coca-Cola fabrieken in Duitsland en Europa.’

KHS retourglaslijn

Een van de twee nieuwe productielijnen is een retourglaslijn van de in Dortmund gevestigde systeemleverancier KHS. ‘Daarop vullen wij in totaal zes verschillende flessen, waarvan vier in het 200 milliliter en twee in het 330 milliliter formaat. De kleinere formaten worden vooral gebruikt in de horeca, waar de verpakking er iets indrukwekkender moet uitzien dan in de detailhandel. Daarom hebben de merken Coke, Fanta, Sprite en mezzo mix elk hun eigen flesontwerp. Bij de grotere flessen, die ook in de detailhandel worden verkocht, verwerken wij twee formaten: de zogeheten contourfles voor de producten van de Coke familie en onze groene multifles voor Fanta, Sprite en mezzo mix.’

Opvallend kenmerk

Een opvallend kenmerk van de KHS-lijn is de sorteerlijn, waarmee het leeggoed volautomatisch en op soort gesorteerd aan het reinigings- en vulproces kan worden toegevoerd. ‘In principe verlopen het sorteer- en het vulproces op twee afzonderlijke lijnen’, aldus KHS.

Artikel delen