FachPack 2022: “Transition in Packaging”

FachPack 2022: “Transition in Packaging”

Van 27 t/m 29 september 2022 komt de Europese verpakkingsindustrie weer bijeen op FachPack, de vakbeurs voor verpakkingen, technologie en processen. Meer dan 1.100 exposanten (2021: 789) worden verwacht in het Exhibition Centre Neurenberg. Het kernthema is “Transition in Packaging”.

‘Verschillende actuele thema’s veranderen momenteel de verpakkingsindustrie’, zegt Phillip Blass, directeur FachPack van de NürnbergMesse. ‘De verpakkingsindustrie ondergaat radicale veranderingen die zijn versterkt en versneld door de pandemie en door politieke conflicten zoals de situatie in Oekraïne. Industrie en handel worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe uitdagingen.

 

Drie kernthema’s

Duurzaamheid, e-commerce en digitalisering zijn volgens Philip Blass de drie belangrijkste verpakkingstrends waar exposanten en bezoekers momenteel mee te maken hebben. ‘Andere actuele thema's zijn het tekort aan grondstoffen, knelpunten in de bevoorrading en het gebrek aan geschoold personeel. Dit alles verandert de industrie, en dit is wat we willen uitdrukken met ons thema "Transitie in de verpakking".

‘En met transities bedoelen we de vele kleine overgangen die helpen om het grote geheel te creëren. Het gaat om de vele kleine afwijkingen en ontwikkelingen die de huidige verschuiving weerspiegelen en die zullen blijken op de beursstands, in de speciale show Packaging through Design en in de forums Packbox-, Techbox- en Innovationbox.’

'Duurzaamheid, e-commerce en digitalisering zijn de belangrijkste verpakkingstrends'

Verpakkingsforums

Het voorprogramma van FachPack is divers, inspirerend en uitgebreid. De Packbox- en Techbox-forums onderzoeken de problemen die momenteel van invloed zijn op de industrie. Bij Packbox gaat het om de thema’s “Market Experience and Expectations”, “Sustainable Design & Material” en “Packaging: digital & smart”.

Bij Techbox staan ​​de onderwerpen "Innovatie- en klimaatstrategie", "Nieuw werk en de verschuiving in het aantrekken van geschoold personeel" en "Efficiency & Digitalisering" op de agenda.

De speciale show "Packaging through Design" zal het verpakkingsontwerp en de verhalen achter de producten en ontwerpers onderzoeken. Verder zorgen de internationale start-up area en het paviljoen met innovatieve jonge bedrijven voor een frisse wind en nieuwe ideeën voor de verpakkingswereld.

 

Packaging Awards

Op de eerste dag van het evenement worden de meest innovatieve producten en apparatuur bekroond met de prestigieuze German Packaging Award van het German Packaging Institute (dvi).

Het paviljoen "Labels & More" en de robotverpakkingslijn zullen ook interessante inzichten opleveren in etiketteringstechnologie en robotica, terwijl in het paviljoen van Europese verpakkingsverenigingen en -netwerken het delen van informatie en netwerken centraal staan.

 

Stortgoed beurs

Tegelijk met Fachpack vindt dit jaar Powtech, de internationale vakbeurs voor poeder-, granulaat- en stortgoedtechnologieën, plaats in het expositiecentrum. Hierdoor ontstaan ​​extra synergieën op het gebied van verwerking en verpakking.

‘Fachpack profiteert van het parallel lopen van Powtech’, zegt Heike Slotta, directeur van de Nürnberg Messe. ‘Beide beurzen richten zich tot gebruikers uit de food & feed, chemie, farmacie, kunststofverwerking en machinebouw en brengen in drie dagen de gehele waardeketen van proces tot technologie tot verpakking samen. Natuurlijk kunnen bezoekers met één kaartje beide beurzen bezoeken.

 

Negen hallen

Fachpack beslaat negen beurshallen, Powtech vier. Beide beurzen zijn goed verbonden door transities. Hal 4 is een zogenaamde menghal met exposanten die aanbiedingen hebben voor zowel bulkgoederen als verpakkingsexperts.

 

Beurs: Aanzienlijk groter dan 2021

Ten opzichte van Fachpack 2021 is de vakbeurs dit jaar weer flink gegroeid. ‘We zijn verheugd dat we het aantal exposanten aanzienlijk hebben kunnen verhogen met ongeveer 40 procent. We verwachten meer dan 1.100 exposanten, waaronder tal van bekende fabrikanten van verpakkingsmachines en verpakkingsmaterialen. Er zullen veel nieuwe bedrijven zijn, maar ook grote exposanten die FachPack hebben herontdekt’, zegt Phillip Blass.

fachpackvzljesfi14 (1)

 

Artikel delen