GKS Packaging lanceert “volwassen” Mini

GKS Packaging lanceert “volwassen” Mini

GKS Packaging introduceert met de nieuwe Mini de opvolger van haar MP150 verticale vorm-, vul- en sluitmachine (vvvs). De compacte vvvs-machine wordt aangeduid met inventive simplicity en “frameless design”.

Ondanks de kleine afmetingen is Mini volgens het verpakkingsbedrijf een “volwassen” machine. De vvvs-machine behaalt een capaciteit tot 65 verpakkingen per minuut en een maximale zakbreedte van 160 mm. Toepassingen voor Mini zijn onder andere het verpakken van kleine porties dressing of sauzen, croutons, kaas en nootjes. Door de lage bouwhoogte is de machine ook geschikt voor handmatige dosering, stelt GKS Packaging.

Uitrusting Mini

Bij het ontwerp van de machine is rekening gehouden met de CO2-footprint en het milieu.

GKS Packaging lanceert “volwassen” Mini

Zo is de foliebok volledig geproduceerd van gerecycled oceaan plastic. Verder bestaat de vvvs-machine uit:

  • een heatseal sealsysteem voor PP/laminaat/papier.
  • zijdelingse folie verstelling.
  • 7” full colour touchscreen.
  • einde folie detectie.
  • servo gestuurd folie transport.

Opties

Mini kan, net als de andere GKS-machines, worden uitgevoerd met meerdere opties. De mogelijkheden bestaan uit een sealsysteem ten behoeve van PE folie, begassing, easy opening met schenktuit, blokbodem mechanisme, fotocel voor voorbedrukte folie en thermo transfer printer.

GKS Packaging

GKS Packaging in Eindhoven

Het is Eindhoven gevestigde familiebedrijf is actief in flexibele verpakkingsoplossingen, met een focus op verticale vorm-, vul- en sluitmachines.

Artikel delen