Nieuwe oplossing voor handling van flessen

Airtec_VMECA

Nieuwe oplossing voor handling van flessen

Voor wie sneller, efficiënter en duurzamer flessen wil verwerken, heeft Airtec goed nieuws. De partner in pneumatiek vertegenwoordigt VMECA en dat bedrijf heeft zijn assortiment uitgebreid met een goede oplossing voor het handlen van flessen. Het gaat om de nieuwe modellen PH40 en de PH45.

De pneumatische flessengrijper PH40 verwerkt flessen met een hals van 18-32 mm, de PH45 grijpt flessen met een hals van 32-45 mm.

Deze nieuwe modellen bieden bedrijven de mogelijkheid om flessen tot een gewicht van 15 kg op te pakken en te verplaatsen. De PH-serie kan worden ingezet in omgevingen met temperaturen tot 60 graden.

Stabiele verwerking

Door de “zelfzoekende” kop is stabiele verwerking mogelijk. Uniek aan dit ontwerp is de snel-ontluchter in de grijpkop, waardoor de flessen razendsnel worden losgelaten. De Pick up Heads zijn tevens uitgerust met hoogte compensatoren, die hoogtecompensaties mogelijk maken van 50 mm, 70 mm en 100 mm.

 

Airtec_Vmeca
Airtec heeft assortiment uitgebreid met een oplossing voor het handlen van flessen.

Besparing

Daarnaast is het ontwerp persluchtbesparend doordat er slechts 1,5 tot 3,5 bar nodig is voor het gebruik. Overigens maakt het niet uit of het glazen flessen of PET-flessen zijn.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met de VMECA-specialisten van Airtec.nl. Zij kunnen u alle mogelijkheden adviseren.

Artikel delen