Advertorial

Afgifteapparatuur voor linerzakken

Afgifteapparatuur voor linerzakken

Dankzij de jarenlange ervaring van TPS Rental Systems met het gebruik van grote vouwbare bag in box systemen en de daartoe behorende linerzakken, heeft TPS een aantal innoverende hulpmiddelen ontwikkeld die extra hulp bieden bij het optimaal legen van viskeuze vloeistoffen uit IBCs en linerzakken. Dit bespaart kosten en vergroot bedrijfsresultaten doordat minder restproduct in de linerzakken achterblijft en een constante uitstroom van product bevorderd wordt.

Dit is een artikel van onze partner: TPS Rental Systems

TPS Ratchet Wringer

De TPS Ratchet Wringer® voor 500L of 1.000L bag in box containers is speciaal ontwikkeld om het aftappen van alle vloeibare producten te vereenvoudigen. Dankzij het inzetten van de roestvrijstalen Ratchet Wringer tijdens het aftapproces zal zich altijd voldoende product voor het aftapventiel bevinden waardoor het gevaar dat een pomp lucht of liner folie aanzuigt, geëlimineerd wordt.


TPS Ratcher Wringer

Hij is makkelijk en eenvoudig in gebruik; sluit de linerzak aan wanneer deze vol is en draai aan het wiel terwijl de container wordt geleegd om de zak strak te houden, zodat het product volledig naar de opening wordt geleid. Op die manier wordt de zak helemaal leeg gemaakt.


TPS Tilter

TPS Tilter

De TPS Tilter® is een kantelrek dat is ontwikkeld voor het aftappen van viskeuze producten: de container wordt op het platform gezet en door middel van het speciale gebalanceerde systeem kan het door een simpele greep van een hendel worden gekanteld, zelfs als de container helemaal is gevuld met product. De TPS Tilter is geschikt voor het legen van de TPS Unifold® 1000L, TPS Easifold® 1000L, maar ook voor standaard rigide 1.000L IBC Containers.

De TPS Tilter is leverbaar in een stalen standaardversie, maar ook in een rvs-versie geschikt voor het gebruik in omgevingen waar eenvoudige reiniging en hygiëne van groot belang zijn zoals bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie of bij clean-room toepassingen.

Momenteel omvat het productassortiment van TPS:

  • 1000 liter, 500 liter en 250 liter opvouwbare containers in kunststof en staal
  • Passende inliners voor de voedingsmiddelen, cosmetische en farmaceutische industrie
  • Adapters en koppelingen voor IBC-containers
  • Aseptische en niet-aseptische verpakkingssystemen
  • Vul- en aftapuitrusting en accessoires

Meer informatie over TPS-afgifteapparatuur is te vinden op de website van TPS.

Artikel delen