Airnov: nieuwe beschermende verpakking

Airnov: nieuwe beschermende verpakking

Airnov Healthcare Packaging heeft een nieuwe verpakking op de markt gebracht bestemd voor de gezondheidszorgindustrie. De nieuwe koker dient voor het beschermen van diagnostische en nutraceutische producten.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De Hat In flacon maakt gebruik van Airnovs droogmiddel polymeer (ADP) technologie. Dit is in de flacon zelf samengevoegd om een hoge vochtbarrière en -adsorptie te bieden. De koker is naar eigen zeggen ontworpen om eenvoudig te worden geïntegreerd in geautomatiseerde vullijnen voor productie.

ADP technologie van Airnov

ADP technologie combineert het ontwerp- en productiegemak van kunststoffen met de vochtadsorptie-eigenschappen van droogmiddelen om een binnenkant te creëren die geschikt is voor vochtgevoelige producten zoals diagnostische teststrips. Via de spuitgiettechniek wordt het ADP-materiaal in de holte van de koker toegepast, waardoor een hoge barrière ontstaat voor vocht van buitenaf en tegelijkertijd vocht op de bovenkant van de flacon wordt geadsorbeerd. De afsluitende scharnierende deksel beperkt het binnendringen van vocht tot een minimum. Hierdoor kunnen ook gevoelige glucosestrips worden beschermd.

Airnov presenteert Hat In: beschermende flacon voor gezondheidszorg middelen

Ruimtebesparend ontwerp

De verpakking is ook bruikbaar voor nutraceuticals, zoals probiotica. Moleculaire zeefpakketten worden in de industrie veel gebruikt om deze vochtgevoelige supplementen te beschermen, maar vereisen grotere flessen als gevolg van het volume van droogmiddelen. Het ruimtebesparende ontwerp van de Hat In verpakking beschermt dezelfde hoeveelheid product met een kleinere voetafdruk, en het aantal verpakkingen per zending stijgt, claimt de fabrikant.

Airnov presenteert Hat In: beschermende flacon voor gezondheidszorg middelen

‘Door deze nieuwe flacon blijft onze core business van gezondheidszorg verpakkingsoplossingen groeien,’ zegt Nicolas Martinez, global product line manager bij het bedrijf.

Artikel delen