Ausloos ontwerpt verpakkingslijn voor Tijssen

Ausloos ontwerpt verpakkingslijn voor Tijssen

Ausloos Verpakkingstechniek ontwikkelde een verpakkingslijn op maat voor de productie(ruimte) van Tijssen Goed Voor Dieren. Het resultaat is een centrale Winner robot die verschillende verpakkingslijnen stapelt, een Tosa palletwikkelaar die deze wikkelt en een automatische afzakinstallatie voor hondenvoer.

Maak kennis met VerpakkingsManagement. Voor slechts € 25,- ontvangt u 3 edities van hét vakblad voor de verpakkingsindustrie.

Tijssen Goed Voor Dieren wilde een nieuwe verpakkingslijn in een beperkte ruimte waar ook andere machines opgesteld staan. Omdat het bedrijf vaak rechtstreeks aan supermarkten levert, met strakke pallets als vereiste, dienden ze hun stapelkwaliteit te verbeteren en te uniformiseren.

Ausloos oplossing

Centrale spil in de verpakkingslijn is de Winner 600 Green robot palletiser, die twee inkomende lijnen stapelt op verschillende palletformaten. De palletiser wisselt tussen verschillende patronen, zoals een drie- of vierslag.


Ausloos heeft voor Tijssen Goed Voor Dieren een verpakkingslijn op maat ontwikkeld.
Ausloos heeft voor Tijssen Goed Voor Dieren een verpakkingslijn op maat ontwikkeld.

De afgevulde zakken worden langs twee kanten aangevoerd naar de palletiser. Aan de ene kant komen ventielzakken met dierenvoeding aan. Aan de andere kant gesealde openmondzakken met hondenvoer. Dat hondenvoer werd voorheen door een semi-automatische machine verpakt. Ausloos verving de machine door een volautomatische MTB Flex Bag die eenvoudig kan schakelen tussen laminaatzakken en zakken uit PE.

Groter bereik

De Winner 600 Green robot palletiser is in een uitvoering met extra lange arm en heeft daardoor een groter bereik. Op die manier bereikt de machine twee opneemplaatsen van zakken, twee palletmagazijnen, een ondervelmagazijn en twee stapelplaatsen.

De gestapelde pallets worden afgevoerd via rollenbanen en komen samen in één invoerpunt voor de TOSA 090 palletwikkelaar. De automatische wikkelaar wikkelt pallets van alle lijnen met strakke resultaten, claimt Ausloos.

Artikel delen