Cannabisproducent automatiseert verpakken

Cannabisproducent automatiseert verpakken

Canada voerde in 2018 de cannabiswet in om een veilig aanbod van cannabis te creëren en de georganiseerde criminaliteit terug te dringen. Diverse bedrijven professionaliseerden de productie van deze drug. Één daarvan is Sundial Growers uit Calgary die onlangs haar verpakkingslijn en de productie van voorgedraaide joints heeft geautomatiseerd. De Paxiom Group leverde de apparatuur aan deze snelgroeiende cannabisproducent.

De gelicentieerde cannabisproducent Sundial Growers biedt een verscheidenheid aan zorgvuldig samengestelde soorten cannabis voor zijn klanten. Top Leaf, Sundial, Palmetto en Grasslands zijn de belangrijkste merken die het bedrijf voert. Het levert daarmee een gevarieerd aanbod van gedroogde bloemen, voorgedraaide joints, vaporizers en oliën.


Reda Anbari, vice-president operations van Sundial Growers

‘Sundial focust zich op best-in-class merken’, zegt Reda Anbari, vice-president operations van Sundial Growers. ‘We zijn aanwezig in negen provincies in heel Canada en we gebruiken state-of-the-art technologie in combinatie met bekroonde plantengenetica.’

Anbari vertelt dat Sundial Growers op volle toeren draait dankzij enkele investeringen in de verpakkingslijnen. Zijn bedrijf wilde de verpakkingsactiviteiten optimaliseren en de arbeidskosten voor zijn voorgedraaide joint- en bloemenbottellijnen verlagen. De Paxiom Group kwam met oplossingen.

Bloemen verpakken

De Paxiom Group leverde al eerder machines om de productie van cannabisbloemen te automatiseren. Het betreft een geïntegreerde oplossing van het in Montreal gevestigde WeighPack Systems, bestaande uit een PrimoCombi weegvuller, een Pre-cheQ inline controlleweger en verschillende machines voor het vullen, sluiten en etiketteren van de potten.

‘Het oorspronkelijke proces was erg handmatig en er waren veel mensen voor nodig’, legt Paxiom-servicemanager Mark Conforti uit. ‘Onze verpakkingsmachines boden een oplossing om dat proces volledig te automatiseren, inclusief automatische sortering van de containers, sluitingen en de etikettering. Het netto-effect was verbeterde nauwkeurigheidstoleranties en een hogere output.’

Weegvulsysteem

Het PrimoCombi weegvulsysteem is ontwikkeld voor hoge nauwkeurigheid. De machine heeft een open frame voor eenvoudige hygiëne, een op Windows gebaseerd besturingssysteem en een digitale camera voor realtime online ondersteuning en realtime productierapportage.

De Pre-cheQ inline controleweger, naar verluidt het meest geavanceerde automatische controleweegstation in de branche, garandeert de strengste kwaliteitscontrole. Met programmeerbare bereiken en gewichtsceltechnologie met een gevoeligheid van 0,01 gram, laat de Pre-cheQ weger alleen vooraf geselecteerde gewichten toe in verpakkingen.

De automatische wraparound labeler heeft een compact ontwerp, roestvrijstalen frame en is voorzien van automatische papierafwikkelinrichting en een opwikkelaar voor rugpapier.Voorgedraaide joints

Sundial Growers was zeer tevreden met zijn initiële investering in de Paxiom-machines en nam opnieuw contact met hen op voor hulp bij het automatiseren van de productielijn voor voorgedraaide joints. Paxiom installeerde hiervoor zijn zeskanaals JuanaRoll-systeem. Dit systeem weegt, vult, draait en snijdt strak gerolde kegels.

Conforti zegt dat de grootste kansen voor cannabisproducenten om de bedrijfskosten te verlagen, liggen in het verminderen van handarbeid en het verhogen van de productiviteit, en dat is waar het JuanaRoll joint-verpakkingssysteem het verschil maakt.

‘Zoveel van deze processen worden handmatig uitgevoerd’, zegt hij. ‘Met de prestaties van de JuanaRoll kun je 20 tot 30 handverpakkers vervangen.’ Anbari zegt dat de investering nodig was om concurrerend te blijven. ‘Met deze machines kunnen we verschillende dingen doen: de productkwaliteit verbeteren, de doorvoer verbeteren en onze productiekosten verlagen.’

Productiestijging

Het JuanaRoll voorgedraaide joint-verpakkingssysteem heeft al aanzienlijke operationele efficiëntie opgeleverd voor Sundial-telers. ‘Vergeleken met de vorige apparatuurlijn hebben we een productiestijging van 30 tot 50 procent bereikt, en dat hebben we bereikt met een vermindering van ons personeelsbestand’, zegt Anbari. ‘Alles loopt nu op rolletjes.’

De JuanaRoll doseert automatisch kegels, weegt, doseert, vult, comprimeert, stampt, draait en snijdt gewrichten sneller dan elke andere oplossing op de markt. Het heeft een rechtlijnig ontwerp dat beschikbaar is in modellen met vier, zes en acht kanalen op basis van gewenste productiesnelheden van 1.200 tot 4.000 kegels per uur.

‘Er is veel innovatie op het gebied van cannabis en verpakkingen zijn nauw verbonden met die innovatie’, besluit Anbari. ‘We zullen naar die innovatie blijven kijken en aanvullende verpakkingsinnovaties integreren waar onze consumenten blij van worden.’

Artikel delen