Domino ontgrendelt cryptocodes voor farmaceutische fabrikanten

Domino ontgrendelt cryptocodes voor farmaceutische fabrikanten

Domino Printing Sciences (Domino) helpt klanten in de farmaceutische industrie om verspilling te verminderen en de naleving van de Russische regelgeving voor cryptocodes (Chestny ZNAK) te verbeteren met behulp van de geoptimaliseerde Gx-Serie thermische inkjetprinters (TIJ).

Gx-Serie

De Gx-Serie print individuele barcodes of trimt pixels binnen 2D-codes om grotere datamatrix barcodes van hoge kwaliteit te printen, inclusief cryptocodes. Dit helpt fabrikanten om aan de nieuwe Russische regelgeving voor cryptocodes, Chestny ZNAK, te voldoen.

‘Dit vraagt om een printer van wereldklasse’

‘De Russische regelgeving stelt farmaceutische fabrikanten voor een uitdaging: meer gegevens opnemen in datamatrixcodes, zonder dat dit gevolgen heeft voor de lijnsnelheid. Dit vraagt om een printer van wereldklasse’, aldus Bart Vansteenkiste, Global Life Sciences Sector Business Development Manager bij Domino.

‘Onze Gx-Serie print cryptocodes van hogere kwaliteit, met de snelheid die u van een thermische inkjetprinter verwacht. Dit helpt onze klanten de productie hoog te houden, zonder het risico op afgekeurde codes en dus afgekeurde producten.’

Onlangs introduceerde het CRPT, een Russisch regelgevend orgaan, nieuwe serialisatie-eisen voor farmaceutische producten, waaronder geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn, en een aantal andere producten zoals tabak en parfum.

Traceerbaarheid

De nieuwe regelgeving verbetert de traceerbaarheid van producten en beschermt consumenten tegen namaakproducten. Dit betekent dat de inhoud van datamatrixcodes aan extra eisen moet voldoen. Zo moet er gebruikgemaakt worden van 64-bits versleuteling en bestaan de cryptocodes uit 44 alfanumerieke tekens. Dit is bijna een verdubbeling van de capaciteit van datamatrixcodes, wat contrastrijke printprestaties vereist.

Farmaceutische fabrikanten die datamatrixcodes printen, verkiezen TIJ-printen boven alternatieven zoals laser- en thermo transfer printen (TTO) vanwege zijn snelheid. Met Domino’s Gx-Serie kunnen fabrikanten cryptocodes snel en in B-klasse of hoger printen.

Alle sectoren in 2024

Naar verwachting is het Russische track & trace-systeem in 2024 op alle sectoren van toepassing, waaronder sigaretten, kleding en babyvoeding. Dit houdt in dat alle fabrikanten die voor de Russische markt produceren, zowel in als buiten Rusland, hieraan moeten voldoen.

Alle printers in onze Gx-Serie zijn nu automatisch geoptimaliseerd voor het printen van grotere datamatrixcodes van hoge kwaliteit.

‘Domino helpt fabrikanten duurzamer te worden, verspilling te verminderen en opbrengsten te verhogen. Domino beschermt ook consumenten door de naleving van de regelgeving te verbeteren’, vertelt Craig Stobie, Director Global Strategic Sectors bij Domino. ‘We realiseren ons hoe lastig het is om grotere 2D-codes te printen. Door een oplossing te ontwikkelen, helpen we onze klanten aan Chestny ZNAK en andere toekomstige regelgeving te voldoen.’

Bron: Domino Benelux

Artikel delen