DSM presenteert barrièrecoatingharsen

DSM presenteert barrièrecoatingharsen

DSM introduceert zijn portfolio van verwerkbare en verpulpbare barrièrecoatingharsen voor de food- en non-foodverpakkingsindustrie. De meer recyclebare harsen zijn eenvoudig te formuleren en te gebruiken, en dienen als alternatief voor de traditionele en minder milieuvriendelijke LDPE-coatings, informeert het wetenschappelijke bedrijf.

De manier waarop consumenten denken en voelen over verpakkingen is aan het veranderen. Consumenten zetten vraagtekens bij de gebruikte milieureferenties van de verpakkingen, vooral in voedingsmiddelenverpakkingen. Ze willen weten of het veilig, duurzaam en minder verspillend is. Ook de industrie vraagt zich af of verpakkingen nog steeds over de functionele eigenschappen beschikken om aan de lange-termijn-vereisten te voldoen.

DSM harsen voor kartonverpakkingen


DSM barrièrecoatingharsen zijn gericht op kartonproducenten voor voedingsmiddelen.

De dispersiecoatingharsen van het chemiebedrijf zijn gericht op producenten van kartonverpakkingen voor consumentenvoeding, evenals merken en leveranciers die hun gebruik van schadelijke, moeilijk te recyclen componenten - zoals PE-laminaten op papier - willen verminderen.

Voldoen aan voorschriften

De voordelen van deze reeks producten zijn volgens DSM dat ze hoogwaardige prestaties leveren zonder omvangrijke aanpassingen en voldoen aan de voorschriften voor voedselcontact. De coatingharsen zijn bestand tegen water (Cobb), vet, olie en geschikt voor verschillende toepassingen.

Na een eerste levensduur kunnen verpakkingen die met deze harsen zijn gecoat gemakkelijk worden verpulpt zonder dat er extra verwerking nodig is.

Artikel delen