Franse tuinders kiezen FreshSAFE innovatie van MULTIVAC

Franse tuinders kiezen FreshSAFE innovatie van MULTIVAC

Het innovatieve FreshSAFE verpakkingsconcept is voor Franse tuinders dé oplossing voor de nieuwe verpakking van hun witte bonen. Met behoud van kwaliteit en sensorische eigenschappen.

Dit is een artikel van MULTIVAC.

Ongeveer 200 producenten leggen zich toe op de teelt en de vermeerdering van "Cocos de Paimpol". Deze gele en violette peulvruchten met hun eivormige zaden en delicaat smeltende "bite" vinden hun ideale teeltomstandigheden in het gebied tussen Paimpol en Tréguier. In 1998 was de "Cocos de Paimpol" de eerste verse groente en het eerste Bretoense product dat een bijzondere oorsprongsbenaming kreeg. Enkele jaren later werd dit een beschermde productnaam.

Cocos de Paimpol - geliefd en zeer delicaat

‘Om te kunnen voldoen aan de vraag van de consument naar een kant-en-klaar, "alles-in-één" product, werd in 2020 het idee opgevat om de Paimpol-bonen onder beschermende atmosfeer te verpakken’, legt Florian Josselin uit. Hij is binnen de coöperatie verantwoordelijk voor productinnovaties.

Het FreshSAFE-verpakkingssysteem van MULTIVAC optimaliseert het zuurstofgehalte in de verpakkingen op een continue, natuurlijke en duurzame manier. Les Maraîchers d'Armor, een coöperatie in de Franse regio Bretagne, gebruikt de technologie om haar witte bonen, de zogenaamde "Cocos de Paimpol", in trays onder beschermende atmosfeer te verpakken. Hierbij blijven de houdbaarheid en de kwaliteit van het product zo lang mogelijk behouden.

Meer over FreshSAFE

Artikel delen