Gerobotiseerde operator

Gerobotiseerde operator

De Noorse robotontwikkelaar Halodi Robotics is een samenwerking aangegaan met het Italiaanse verpakkingsbedrijf Altopack om een humanoïde verpakkingsrobot te ontwikkelen. De humanoïde robot zal worden gebruikt om verbruiksartikelen zoals plastic en karton voor verpakkingsmachines bij te vullen. De verpakkingsrobot moet in 2023 klaar.


Guiseppe Vezzani (r.) bij een demo van de robot

‘Sprong voorwaarts’

‘Onze klanten hebben Altopack altijd gezien als een leider in het gebruik van state-of-the-art technologie in onze oplossingen’, zegt Giuseppe Vezzani, algemeen directeur van Altopack. ‘Door een samenwerking aan te gaan met Halodi Robotics, maken we een enorme sprong voorwaarts.’

Altopack ontwerpt, ontwikkelt en levert geautomatiseerde systemen voor het verpakken van voedingsmiddelen zoals pasta, rijst, diepvriesproducten, diervoeders en meer. Halodi Robotics heeft als doel verschillende industrieën te vernieuwen met behulp van robottechnologie. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Moss, Noorwegen, met vestigingen in Montreal, Canada en Californië, VS.

‘Bij Halodi geloven we echt dat robots werkplekken beter kunnen maken door taken uit te voeren die vies, gevaarlijk en saai zijn, zodat werknemers prioriteiten kunnen stellen in functies waar ze meer waarde kunnen creëren. De samenwerking met Altopack is daar een mooi voorbeeld van’, zegt Bernt Bornich, CEO van Halodi Robotics.Op afstand

Altopack heeft verpakkingssystemen geleverd aan 40 verschillende landen en een belangrijk punt voor Altopack is dat de robots op afstand bediend kunnen worden om machines te bedienen. Sommige van de machines die het bedrijf levert, worden gebruikt in landen waar het moeilijk kan zijn om naar toe te reizen, vooral tijdens de Covid-19-pandemie.

De partijen zullen nauw samenwerken om de software van de robot te ontwikkelen en aan te passen, en een deel van het werk zal plaatsvinden in het ontwikkelingscentrum van Altopack in Bologna, Italië.

Humanoïde

Halodi Robotics heeft een humanoïde robot ontwikkeld die beweegt met een set van twee wielen en beweegbare armen heeft voor werktaken. Het voert voorgeprogrammeerde taken uit met behulp van kunstmatige intelligentie.

Retailrobot

Onlangs heeft Halodi Robotics ook een overeenkomst gesloten met het Noorse beursgenoteerde technologiebedrijf Strongpoint om een ​​robotica-oplossing voor supermarkten te ontwikkelen. De waarde van het partnerschap is ongeveer 8 miljoen NOK, waarvan de helft wordt toegewezen aan onderzoek en ontwikkeling in het project en de helft als een directe investering in Halodi Robotics.

Het doel van de samenwerking is om een ​​robotoplossing voor de supermarktsector te ontwikkelen die het personeel helpt met repetitieve taken, zodat ze zich kunnen concentreren op complexere taken en tijd kunnen doorbrengen met klanten en complexere taken.

‘De supermarktsector is een andere branche waar we enorme kansen zien voor het gebruik van robots om werknemers te ondersteunen’, zegt Bernt Bornich.

Artikel delen