Advertorial

Goodtech gebruikt 3D print technologieën

Goodtech gebruikt 3D print technologieën

Goodtech is een Duitse onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen van etiketteer- en systeemtechnologie, verbruiksartikelen en printkoppen. Voor het ontwerpen en creëren van de printkoppen maakt Goodtech gebruik van moderne 3D print technologieën en gaat samen met de klant opzoek naar de beste op maat oplossing.

Dit is een artikel van onze partner Clever-CPL.

3D print technologie

Het Duitse Goodtech maakt gebruik van baanbrekende 3D print technologieën om de beste kwaliteit voor de klant te realiseren. Dit wordt gedaan aan de hand van een aantal verschillende technieken waarvan het proces begint met een 3D-CAD ontwerp voor bepaalde onderdelen van de printer, zoals de printkop. 3D-CAD (computer-aided design) is het gebruik maken van een computersoftware die ondersteunt bij het ontwerpen en creëren van een 3D ontwerp. Vervolgens wordt er met SLS (selective laser sintering) een onderdeel geprint met deze techniek wordt er met behulp van een laser, laag na laag een poeder gesmolten tot een vast object. Op de toegevoegde afbeelding is een duidelijk voorbeeld te zien van hoe SLS 3D printing technologie gevormt wordt tot een eindproduct.

Deze techniek wordt vaak gebruikt voor gedetailleerde prototypes of voor eindvolume-productie in lage volumes.

Filosofie van GoodTech

Christoph Bahrs, CEO van GoodTech, geeft aan een speciale denkwijze te hanteren binnen het ontwikkelen van de machines die ze bouwen. Dit wordt gedaan door op een andere manier te denken en te kijken naar oplossingen. Hun machines zijn daarom ‘easy to use’ en toegankelijk voor iedereen. Daarnaast benadrukt Bahrs nog een veelgebruikte uitspraak ‘time is money’. In het ontwerp van de machines wordt aandacht besteed aan tijdsbesparingen en gemak, waardoor de klant meer waarde voor zijn geld krijgt.

Op maat van GoodTech

Goodtech zit samen met klanten aan tafel om behoeftes van de klant te bespreken en te kijken hoe het bedrijf aan die behoeftes kan voldoen. Goodtech noemt de etiketteermachine geen ‘typical lego style’. Het is een nauwkeurig samengestelde machine waar alle details uitvoerig behandeld zijn.

Artikel delen