Hanwha cobot: flexibele oplossing voor onbemand palletiseren

Hanwha cobot: flexibele oplossing voor onbemand palletiseren

De Hanwha cobot is een flexibele oplossing voor het onbemand palletiseren. De programmeertijd is namelijk extreem kort, hooguit enkele muisklikken. Hierdoor kan de cobot snel worden omgesteld maar een ander product. Dankzij de compacte afmetingen past de Hanwha cobot bijna overal. Dymato Automation kan zelfs een oplossing leveren om de cobot eenvoudig naar een andere productielijn te verplaatsen om nog flexibeler inzetbaar te zijn. En met een tilgewicht tot 12 kilogram en een grote keus aan grijpers, kan de cobot bijna elk product stapelen.

Geautomatiseerd stapelen van goederen

Cobot palletisering kan worden toegepast in zeer uiteenlopende industrieën, zoals auto-onderdelen, voedsel, hout, metaal en meubels. De uiterst nauwkeurige cobot kan producten stabiel op de exacte locatie laden om de productiviteit te verhogen en voorkomen dat werknemers veel herhaalde draai-tilbewegingen moeten uitvoeren en daarmee gepaard gaande gezondheidsrisico’s vermijden.

Met 3D AI vision voor willekeurig grijpen

Ondertussen heeft de cobot zich ook een positie verworven als flexibele automatiseringsoplossing die zelfstandig logistieke taken uitvoert zoals palletiseren. De cobot kan eenvoudig verplaatst worden en dankzij de intuïtieve bediening programmeren medewerkers zonder robotervaring de cobot snel voor een nieuwe taak. De nieuwe cobots (draaggewichten van maximaal 3, 5 en 12 kg en reikwijdtes van 630 tot 1.300 mm) gaan verder dan de eerste serie. Zowel op technisch vlak als qua toepassingen.

Om de cobot nog flexibeler te maken, heeft Hanwha het Robot AI Vision systeem ontwikkeld. Een 3D camera scant de producten die willekeurig gepositioneerd worden aangevoerd. Algoritmen, die leren dankzij de kunstmatige intelligentie (AI, Artificial Intelligence), herkennen de productvorm in het beeld en positioneren de cobotgripper om het product veilig te grijpen. De HCR-A cobot kan zo willekeurig aangevoerde producten automatisch sorteren, verpakken en volle dozen op een pallet plaatsen. Of producten uit een doos halen en ze op een transportbandplaatsen.

Robot Visual Safety

Qua veiligheid blijft de HCR-A een van de meest veilige cobots. Ze voldoen standaard aan het hoogste veiligheidsniveau, ISO 13489-1 Cat3 PLD 3. Bij de HCR-A serie voegt Hanwha daar nog Robot Visual Safety aan toe. Een camera scant de omgeving en zodra iemand te dichtbij komt, vertraagt de cobot of stopt de beweging helemaal.

Nieuwe website Dymato

Het is zover: de Dymato Automation website is live! Bekijk de nieuwe website en lees alles over de vele mogelijkheden met cobots van Hanwha Robotics. Dymato in Veenendaal is exclusief dealer van Hanwha in de Benelux en informeert u graag!

Artikel delen