Henkel investeert in preferential heating van KHS

Henkel investeert in preferential heating van KHS

Met preferential heating biedt KHS een energie-efficiënt proces om ovale PET-flessen gewichtsgeoptimaliseerd te produceren. Henkel investeert in deze technologie, om complexe verpakkingen in eigen beheer te kunnen produceren. Zo hoeven ze niet langer extern te worden ingekocht.

Dit is een artikel van KHS.


Op de locatie Wassertrüdingen produceert Henkel onder meer douchegels van het populaire consumptiegoederenmerk Fa.

Preferential heating

Met behulp van preferential heating verbetert Henkel de ecologische voetafdruk en vereenvoudigt tegelijk de logistiek en productieprocessen. Op de locatie Wassertrüdingen in Duitsland heeft het concern nu voor de eerste keer voor haar lichaamsverzorgingsmerk Fa geïnvesteerd in een KHS rekblaasmachine met preferential heating. De vermindering van het gewicht van de flessen en de gelijktijdige toename van het aandeel gerecycled materiaal in de verpakkingen waren de belangrijkste drijfveren voor de aankoopbeslissing.

Rekblaastechnologie

Al tientallen jaren vertrouwt Henkel op rekblaastechnologie van KHS. De beproefde Blomax machines met preferential heating worden over de hele wereld gebruikt voor de productie van verpakkingen waarin wasverzachters en huishoudreinigers worden afgevuld in de divisie Laundry & Home Care – en nu ook voor douchegels in Duitsland.


‘Dankzij preferential heating bij onze Blomax machines worden materiaalverdeling en stabiliteit van de PET-flessen geoptimaliseerd’, legt Björn von Lengerke, Global Product Account Manager bij KHS, uit.

Flexibeler

Dankzij de KHS-technologie en een output van maximaal 21.700 flessen per uur zijn de productieprocessen nu nog efficiënter. Hierbij profiteert Henkel van een flexibelere logistiek, zoals Björn von Lengerke, Global Product Account Manager bij KHS, bevestigt: ‘Je kunt de verpakkingen voor verschillende producten zelf produceren. Hierdoor kunnen de productieplannen flexibeler worden gemaakt.’ Tegelijkertijd vermindert het verbruik van hulpbronnen doordat langere transportwegen voor vervoer per vrachtwagen worden geëlimineerd – een belangrijk aspect in het kader van klimaatbeschermingsmaatregelen.

Als betrouwbare partner ondersteunt KHS een duurzame samenstelling van de portfolio. Met Bottles & Shapes, het geïntegreerde adviesprogramma voor verpakkingsdesign, was het mogelijk voor het formaat 250 milliliter een materiaalbesparing van 14 procent ten opzichte van de huidige verpakkingen te bereiken – met behoud van de vereiste fleskwaliteit. Bovendien bestaan de flessen uit 100 procent gerecycled PET.

Bron: KHS

Artikel delen