Kartonnen tray voor in de magnetron

Kartonnen tray voor in de magnetron

Stora Enso lanceert een verpakkingsmateriaal op basis van houtvezels, dat speciaal is ontwikkeld voor kartonnen kant-en-klare bakjes die in een magnetron worden opgewarmd. De kartonnen tray is bestand tegen hoge temperaturen.

Het recyclebare materiaal, genaamd Trayforma by Stora Enso, bevat slechts kleine hoeveelheden PP (polypropyleen). Trays in Trayforma hebben volgens de producent een lagere CO2-voetafdruk dan de overeenkomstige conventionele magnetrontrays en ze bestaan ​​voor 95 procent uit houtvezel.


Kartonnen tray van Trayforma van Stora Enso

Lage CO2 uitstoot

Stora Enso schrijft dat magnetronschalen meestal worden gemaakt van PET-trays die bestand zijn tegen opwarmen. Het Trayforma-materiaal van Stora Enso kan dergelijke fossiele producten vervangen door hernieuwbare grondstoffen. Door over te stappen op recyclebare trays met een lage CO2-uitstoot, kunnen merkeigenaren en retailers hun kant-en-klaar voedsel voor de magnetron verkopen in lijn met de circulaire economie.

Recyclebare kartonnen tray

‘Omdat consumenten nu meer dan ooit duurzaam bewuste aankoopbeslissingen nemen, speelt verpakkingsmateriaal een sleutelrol bij het aanbieden van milieuvriendelijke producten. Onze Trayforma-trays voldoen aan de eisen voor recyclebaarheid in een circulaire economie en zijn tegelijkertijd veilig voor verwarming in de magnetron’, zegt productmanager Tuomas Puonti van Stora Enso.

Varianten

Naast het Trayforma-materiaal met een laagje PP is het materiaal ook verkrijgbaar met een biologisch afbreekbare coating, die samen met biologisch afbreekbaar bioafval composteerbaar is.
Trayforma is een biologisch afbreekbaar materiaal, dat gecertificeerd is voor industriële compostering, wat betekent dat een kartonnen tray snel genoeg (in 12 weken) afbreekt om op industriële schaal te worden gerecycled.
Trayforma is ook verkrijgbaar in een variant met PET-coating voor verwarming in een conventionele oven.

Artikel delen