Loma Systems: nieuwe controlewegersystemen

Loma Systems: nieuwe controlewegersystemen

Loma Systems heeft onlangs de nieuwe CW3 Run-Wet-combinatie- en CW3 Run-Wet-controlewegersystemen geïntroduceerd. De onderneming heeft hiertoe besloten door de toegenomen vraag van voedingsmiddelenfabrikanten naar betere hygiëne en reinigingsefficiëntie voor inspectieapparatuur en minder machinestilstand door frequente reiniging onder hoge druk.

Geen verpakkingsnieuws meer missen? Klik hier voor een abonnement.

Het CW3 Run-Wet-combinatiesysteem van Loma Systems omvat een controleweger en metaaldetector, terwijl de CW3 Run-Wet-controleweger een zelfstandig controlewegersysteem is. Beide systemen zijn IP69-gecertificeerd en ontworpen volgens de laatste principes voor hygiënische normen.


Lowa Systems: CW3 Run-Wet-combinatiesysteem.
Lowa Systems: CW3 Run-Wet-combinatiesysteem.

Loma inspectiesystemen

Met de huidige inspectiesystemen kunnen vaak kostbare productievertragingen ontstaan, doordat de reiniging tijdrovend en moeilijk is en er moet worden gewacht tot de apparatuur weer droog is. Onbeschermde gevoelige elektrische onderdelen van machines moeten vaak worden verpakt voordat ze worden gereinigd om te voorkomen dat er water binnendringt, wat een van de meest voorkomende oorzaken van systeem- en componentdefecten is. Ook zijn bepaalde controlewegers en metaaldetectiesystemen niet geschikt voor voedingsmiddelomgevingen waarin strenge hygiënenormen gelden en vaak onder hoge druk wordt gereinigd. Dat gebrek aan reinigingsefficiëntie betekent dat bacteriële besmetting van voedsel nog steeds een van de grootste oorzaken is voor het terugroepen van producten, stelt de fabrikant van inspectiesystemen.

Verhogen voedselveiligheid

De Run-Wet-systemen zijn ontwikkeld op basis van de feedback van klanten. Door een hygiënischer ontwerp te produceren dat sneller en gemakkelijker te reinigen is, kan het risico op bacteriële besmetting worden geminimaliseerd. Daardoor wordt de voedselveiligheid verhoogd en wordt voldaan aan de strenge gedragscodes en voedselveiligheidsnormen, claimt Lowa.


Lowa Systems: Applicatie CW3 Run-Wet-systeem.
Lowa Systems: Applicatie CW3 Run-Wet-systeem.

De systemen zijn bestand tegen zware reinigingsregels onder hoge druk en hoge temperatuur en zijn geschikt voor omgevingen met voedingsmiddelen, zoals onder andere eiwitten, zuivelproducten, vlees, vis en kant-en-klare maaltijden.

Artikel delen