Makkelijk te recyclen fruitbakje gebruikt minder plastic

Makkelijk te recyclen fruitbakje gebruikt minder plastic

Waddington Europe, specialist op het gebied van dieptrekverpakkingen, heeft een nieuwe 100% mono-materiaal beschermend bakje voor zacht fruit gelanceerd. Het bakje maakt gebruikt van de MONOAIR™-kussentechnologie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Punnets hebben doorgaans een extra laag noppenvulling nodig, bevestigd met lijm, om zacht fruit te beschermen tijdens het transport. Voor optimale recycling moet die vulling verwijderd worden uit de container.

‘Geen apart bubbelkussen nodig’

‘Het MONOAIR-kussen is geïntegreerd in de basis van Waddingtons 100% gerecyclede PET (rPET) punnets, waardoor er geen apart bubbelkussen meer nodig is’, zegt Eduardo Gomes, Managing Director van Waddington Europe. ‘Dat bespaart hulpbronnen zonder afbreuk te doen aan de hoge normen van productbescherming en kwaliteit.’

30% minder plastic

‘We hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de bakjes opnieuw te ontwerpen en te verlagen, zodat ze nu 30% minder plastic bevatten dan voorheen, terwijl ze toch hun uitstekende structurele integriteit behouden’, voegde Gomes eraan toe.

Na succesvolle proeven te hebben ondergaan met twee van de grootste zachtfruitklanten van Waddington Europa, zijn de MONOAIR™ cushion punnets nu te bestellen voor het zachtfruitseizoen 2022.

Bron: Waddington Europe

Artikel delen