Mondi en Thimonnier ontwikkelen recyclebaar navulzakje voor zeep

Mondi en Thimonnier ontwikkelen recyclebaar navulzakje voor zeep

Het multinationale verpakkings- en papierbedrijf Mondi is een samenwerking aangegaan met de Franse machineleverancier Thimonnier om recyclebare mono verpakkingen voor het navullen van vloeibare zeep te ontwikkelen.

De zogenoemde berlingot sachet is zo ontworpen dat de zeep volledig kan worden geleegd. Het sachet is gemaakt van een recyclebaar monomateriaal, gecoëxtrudeerd polyethyleen (PE), dat weinig weegt en en gemakkelijk mee is te nemen door klanten. De verpakking vermindert ook het plasticgebruik met meer dan 75% in vergelijking met plastic flessen.
De navuloplossing is ook ontwikkeld als een duurzaam alternatief voor bestaande meerlaagse navulverpakkingen van polyvinylchloride (PVC), die moeilijk te recyclen zijn.

Lage impact

De berlingot sachet werd gelanceerd tijdens de Carrefour des Fournisseurs de l'Industrie Agroalimentaire (CFIA)-conferentie in Rennes, Frankrijk, die plaatsvond van 8 tot 10 maart.
Thimonnier algemeen directeur Eric Duhoo zei: ‘Ons doel om met Mondi samen te werken was om een ​​verpakkingsalternatief te vinden met een lage impact op het milieu en een goede verwerkbaarheid. We zijn blij dat we een oplossing hebben gevonden die beide afdekt.’

Action Plan 2030

De ontwikkeling is in lijn met Mondi's Mondi Action Plan 2030 (MAP2030) duurzaamheidskader. Als onderdeel van dit kader streeft het bedrijf ernaar om tegen 2025 al zijn producten herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken.
Eerder dit jaar ontwikkelde Mondi een herbruikbaar verpakkingsconcept voor Henkel's merk Pril handafwasproducten in Duitsland.

Artikel delen