Nieuwe innovatie van Elopak

Nieuwe innovatie van Elopak

De Pure-TwistFlip is een nieuwe innovatie van Elopak. Deze tethered cap is zo ontworpen dat de dop gedurende de hele levenscyclus aan de verpakking blijft vastzitten. Hiermee wordt het risico op zwerfvuil verminderd.

Maak kennis met VerpakkingsManagement. Voor slechts € 25,- ontvangt u 3 edities van hét vakblad voor de verpakkingsindustrie.

De nieuwe sluiting voldoet aan de EU-richtlijn inzake kunststoffen voor eenmalig gebruik. De richtlijn werd geïntroduceerd als onderdeel van inspanningen om de impact van bepaalde kunststofproducten op het milieu te verminderen en zwerfvuil op zee aan te pakken.

Lichtste schroefdop van Elopak


Met de Pure-TwistFlip van Elopak wordt het risico op dopjes in het milieu kleiner.
Met de Pure-TwistFlip van Elopak wordt het risico op dopjes in het milieu kleiner.

De Pure-TwistFlip 29i is ook de lichtste schroefdop van Elopak tot nu toe, waardoor het gebruik van kunststoffen wordt verminderd. De dop kan worden gecombineerd met elke Pure-Pak drankenkarton om een originele verpakkingsoplossing te creëren die volgens de verpakkingsproducent prioriteit geeft aan het milieu, de veiligheid en het gemak van de consument.


Elopak: De tethered cap kan op elke Pure-Pak drankkarton worden toegepast.
De tethered cap kan op elke Pure-Pak drankenkarton worden toegepast.

Patrick Verhelst, cmo van Elopak: ‘We zijn verheugd om te kunnen melden dat onze tethered cap-oplossing binnenkort beschikbaar zal zijn voor klanten. De Pure-TwistFlip is een fantastische aanvulling op ons huidige portfolio van openingsfuncties die ruim voor de deadline in 2024 voldoet aan de tethering-vereisten van de EU-richtlijn voor eenmalig gebruik.’

Plastic flessen

De dop zelf wordt geproduceerd door United Caps. De Pure-Pak verpakkingen van Elopak zijn gemaakt van hernieuwbare, recyclebare en duurzaam geproduceerde materialen en een alternatief voor plastic flessen. Dop en drankenkarton kunnen in het geheel worden gerecycled, stelt het bedrijf.


Elopak: De verpakking mét dop kan in het geheel worden gerecycled.
De verpakking mét dop kan in het geheel worden gerecycled.

Artikel delen