Op locatie pallets testen op transportveiligheid volgens EUMOS 40509 norm

Op locatie pallets testen op transportveiligheid volgens EUMOS 40509 norm

CS-TS, een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op het certificeren en transportveilig maken van laadeenheden, zoals pallets, breidt haar service uit met het op locatie testen van pallets en ladingen. Het bedrijf controleert of de transportverpakking voldoet aan de Europese Richtlijn 2014/47/EU en de EUMOS 40509 norm.

‘Met ons mobiele testlab hebben wij de unieke mogelijkheid om op ter plaatse, bij de fabrikant, verlader of verpakker de EUMOS testen uit te voeren waar ook in Europa’, zegt Geert Frans van CS-TS. ‘Wij kunnen testen voor diverse verpakkingseenheden uitvoeren bij de klant, zonder dat deze zijn verpakkingen naar een laboratorium moet brengen. Daarbij leveren wij na de testen direct een certificaat af.’

Voordelen EUMOS 40509 on site

Het testen van de transportverpakkingen op locatie heeft volgens Geert Frans verschillende voordelen, zoals het besparen van kosten, geen heen- en terugtransport van testverpakkingen, de mogelijkheid om direct bij te sturen en tijdens het testen kan het bedrijf direct de transportverpakking optimaliseren door te variëren in de wikkeling, rek of krimphoezen en strapping.

Certificaat

CS-TS bezorgt per transport verpakkingseenheid die aan de diverse parameters van de test voldoet, een ‘EUMOS 40509 transportveilig certificaat. ‘Dit laat toe om, bij veiligheidscontroles langs de weg door de overheid, aan te tonen dat de verpakking aan de wettelijk normvereisten voldoet’, aldus Geert Frans. ‘Ook kan dit aangewend worden om, in geval van transportschade, elke discussie uit te sluiten.’
‘Deze testmogelijkheid op locatie is een efficiënte, snelle en gebruiksvriendelijke oplossing voor de verlader, verpakker, fabrikant’, besluit Geert Frans.


Een EUMOS 40509 test van CS-TS op locatie.

Artikel delen