Paardekooper creëert plasticvrije verzendbox

Paardekooper creëert plasticvrije verzendbox

Online bloemist bloomon heeft onlangs Paardekooper benaderd voor het produceren van een bloemen-verzenddoos. Het zou gaan om een doos die noppenfolie ter bescherming van de vaas overbodig maakt.

Nog geen abonnement op VerpakkingsManagement? Meld u hier aan en ontvang hét vakblad voor de verpakkingsindustrie het eerste jaar met 30% korting.


Paardekooper heeft een nieuwe, plasticvrije e-commerce verpakking ontwikkeld voor online bloemist bloomon.
Paardekooper heeft een nieuwe, plasticvrije e-commerce verpakking ontwikkeld voor online bloemist bloomon.

Het resultaat is de nieuwe XL verzenddoos, waar zowel het grootste formaat boeket als bijbehorende vaas in passen zonder het gebruik van plastic beschermingsmiddelen, stelt de verpakkingsfabrikant.

Innovatief kartonnen interieur

Noppenfolie en tape zijn in de nieuwe XL verzendbox overbodig door middel van een innovatief kartonnen interieur, vertelt Robert Dompeling van Paardekooper. Het karton heeft een FSC-keurmerk en bestaat uit een mix van recyclebare materialen.


Paardekooper: Noppenfolie en tape zijn overbodig bij de nieuwe bloomon  XL verzenddoos.
Noppenfolie en tape zijn overbodig bij de nieuwe bloomon XL verzenddoos.

‘Het kan dus gewoon mee in een geautomatiseerd netwerk van PostNL of DHL en komt keurig netjes de volgende dag bij de klant thuis aan. En die kan de verpakking in z’n geheel bij het oud papier gooien, omdat de volledige verpakking nu uit één materiaalsoort bestaat.’

Artikel delen