Palletwikkelaar en doosopzetter

Palletwikkelaar en doosopzetter

Tags: machine

Lantech presenteert op Empack 2021 de nieuw ontwikkelde halfautomatische palletwikkelaar QL-400 en de multi-format-doosopzetter MFC-Modulair. De verpakkingsbeurs is op 8 en 9 september te bezoeken in Den Bosch.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?


Lantech demonstreert o.a. de halfautomatische palletwikkelaar QL-400 op Empack Den Bosch.
Lantech demonstreert o.a. de halfautomatische palletwikkelaar QL-400 op Empack Den Bosch.

De QL-400 met intelligent besturingssysteem minimaliseert volgens Lantech handmatig ingrijpen en verhoogt de veiligheid van de lading. Het besturingssysteem creëert automatisch een laadprofiel met de juiste klemkracht. Het verhelpen van storingen gebeurt met instructies via video en tekst. Zo worden bijvoorbeeld scheuren in de folie, geplette goederen of gedraaide ladingen gedetecteerd en kunnen de storingen worden verholpen.

Lantech machine met Total Control System

Ook de MFC-Modulaire dozenopzetmachine zal tijdens de beurs op stand 1.B124 worden gedemonstreerd. Het bevat afzonderlijk instelbare planomagazijnen waarmee verschillende doosformaten zonder omstellen met één machine kunnen worden verwerkt. De machine bespaart ruimte, aangezien zij op zichzelf werkt en er geen transportbanden moeten worden gecombineerd om een afvoersysteem te vormen. De machine is uitgerust met het Total Control System van Lantech. Dit geeft controle tijdens het proces en de dozen worden allemaal precies haaks opgezet. Dit werkt ook met ongelijkmatige dozen, claimt de verpakkingsmachineproducent.

Artikel delen