Phoenix Pallets laat pallets verticaal omsnoeren

Phoenix Pallets laat pallets verticaal omsnoeren

Phoenix Pallets zocht naar een oplossing om stapels pallets te binden zodat ze tijdens transport en opslag stabiel blijven, zodat er geen schade ontstaat aan de producten. Samen met Reisopack Nederland is hier een oplossing voor gevonden.

Stabiele pallets

Phoenix Pallets was op zoek naar een machine die snel stapels pallets kan omsnoeren aan het einde van het productieproces. Aan het eind van dit proces worden de pallets naar de logistieke afdeling gebracht voordat ze naar de opslag of op transport gaan. Het doel is dat ze tijdens transport en opslag stabiel blijven staan zodat de producten geen schade oplopen.Reisopack 2200

De oplossing hiervoor is een omsnoeringsmachine die de stapel pallets verticaal omsnoert. Deze machine is een Reisopack 2200 en is in samenwerking met de machinefabriek in Spanje ontwikkeld. Phoenix Pallets koos ervoor om de machine te integreren in de huidige productielijn. Omdat de machine makkelijk op maat is te maken, waren hiervoor minimale aanpassingen nodig.

Touchscreen

Door de locatie van het omsnoeringshoofd is het mogelijk om stapels pallets van verschillende hoogtes één of meerdere keren verticaal te omsnoeren. Daarnaast is de machine makkelijk te programmeren met een touchscreen. Verder heeft de machine een lange levensduur en heeft de machine weinig onderhoud nodig.

‘Makkelijk in te bouwen’

‘Uit de situatie bij Phoenix Pallets blijkt maar weer dat het inzetten van een omsnoeringsmachine super handig is’, aldus Sander Zuidgeest van Reisopack Nederland. ‘De omsnoeringsmachines zijn makkelijk in de bestaande productlijnen in te bouwen en zorgen ervoor dat de stapels pallets strak worden omsnoerd. Bij Phoenix is gekozen voor verticaal omsnoeren, maar dit kan natuurlijk ook horizontaal gedaan worden’.

Over Phoenix Pallets

Phoenix Pallets (onderdeel van Foresco) is een internationale fullservice leverancier van houten pallets, reparatie en verpakkingsactiviteiten. Phoenix Pallets gaat terug tot 1891 en weet sindsdien een gestage groei te realiseren met een steeds groter afzetgebied.

Artikel delen