Advertorial

Print & plak = gemak

Print & plak = gemak

De informatie op een verpakking moet goed leesbaar, volledig en juist zijn. Zeker in de voedingsindustrie is het van groot belang dat de verpakking van de nodige informatie wordt voorzien. De gevolgen als bijvoorbeeld niet de juiste allergenen-informatie op de verpakking staat kunnen erg vervelend zijn. Naast de financiële schade komt er ook nog reputatieschade bij.

Dit is een artikel van onze partner Automator

Hoe plaats je nou de informatie op de verpakking? Dit kan direct op de verpakking of eerst op een etiket dat op de verpakking geplakt wordt. Kies je voor het plaatsen van een etiket, dan is een print & apply labeler één van de opties. Waarom zou je kiezen voor deze manier van etiketteren?

Wanneer kies je voor print & apply?

Remco Krosenbrink, Sales Engineer bij Automator, vertelt: ’Een groot voordeel van de ICE print & apply systemen is dat de print geplaatst wordt tijdens het afgeven van het etiket, zodat heel gemakkelijk voor elk product verschillende informatie kan worden geprint.’

Flexibiliteit en meer

Zijn er naast de flexibiliteit nog meer voordelen van deze manier van etiketteren te noemen? ‘Jazeker, je start in één handeling zowel het print- als het etiketteerproces. Dit scheelt insteltijd. Er zijn verschillende uitvoeringen van de print & apply labeler, die het etiket op een andere manier op de verpakking plaatsen. We kennen onder andere de direct apply, tamp apply, front of product en rear corner variant. Je hebt dus ruime keuze in de plek waar je het etiket wilt hebben’, aldus Krosenbrink.

Print & apply in beeld

Benieuwd naar de oplossing? Bekijk dan een klantcase bij Automator op de website. De verschillende uitvoeringen kunt u ook hieronder bekijken.

 


 


 

Iets voor u?

Of de print & apply oplossing ook de beste oplossing jouw productielijn is hangt van meerdere factoren af. ‘Wij kijken altijd op locatie wat de precieze print- en etiketteervraag is en kijken dan samen met de relatie welke oplossing daar het beste bij past. Bij Automator bieden we meerdere oplossingen. Dat maakt dat we goed kunnen inschatten wat de beste oplossing is in een bepaalde situatie’, licht Krosenbrink toe. ‘Neem contact met ons op en we komen ter plekke kijken en helpen dan met het kiezen van de juiste oplossing!’

Artikel delen