Sealed Air introduceert soft-vacuümverpakkingssysteem

Sealed Air introduceert soft-vacuümverpakkingssysteem

Sealed Air, de verpakkingsspecialist in verse voedingswaren, lanceerde onlangs een uniek soft-vacuümverpakkingssysteem met continue productstroom en helpt daarmee de kaasindustrie om de kwaliteit en duurzaamheid van haar producten te optimaliseren.

Promotioneel

Bij de volkomen nieuwe machine CRYOVAC® SVS45 wordt een vacuüm met differentiële druk gecombineerd met een lasnaad met gecontroleerde druk in een continue productstroom. Deze technologie maakt het mogelijk om net voldoende energie te gebruiken die nodig is om de lucht rond het product te onttrekken en zodoende tot 50% minder energie te verbruiken in vergelijking met systemen met vergelijkbare prestatieniveaus.

Sealed Air: ‘Structuur, textuur en smaak blijft behouden’

De kaas blijft gedurende het hele vacuümproces onder atmosferische druk en wordt met een continue productstroom in een snel tempo verpakt, waarbij de structuur, de textuur en de smaak op een efficiëntere manier behouden blijven.


Sealed Air: ‘Het zachte vacuüm verwijdert de lucht volledig zonder de interne structuur van de kazen aan te tasten.’
Sealed Air: ‘Het zachte vacuüm verwijdert de lucht volledig zonder de interne structuur van de kazen aan te tasten.’

Peter Thuerig, directeur voedingsverpakkingsuitrustingen bij de onderneming, legt uit: ‘De technologie en het gepatenteerde design van de machine CRYOVAC® SVS45 zijn volkomen nieuw op de markt en maken het verschil voor kaasproducenten en -verwerkers. Het zachte vacuüm verwijdert de lucht volledig zonder de interne structuur van de zachte kazen aan te tasten. Daardoor worden niet alleen de kwaliteit en de smaak van het product beter bewaard, ook het uiteindelijke uitzicht wordt verbeterd om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen. Het vacuüm wordt verkregen zonder de traditionele vacuümkamer, die niet altijd goed is afgestemd op de verpakking van gevoelige producten zoals kazen.’

Minder perslucht


CRYOVAC® SVS45 verbruikt 10 keer minder perslucht dan traditionele vacuümuitrustingen, waardoor het energieverbruik vermindert.
CRYOVAC® SVS45 verbruikt 10 keer minder perslucht dan traditionele vacuümuitrustingen, waardoor het energieverbruik vermindert.

Dit innovatieve systeem verbruikt ongeveer tien keer minder perslucht dan de traditionele vacuümuitrustingen, waardoor het energieverbruik vermindert. Het systeem wordt nog duurzamer door het gebruik van het materialenassortiment van het merk CRYOVAC® van Sealed Air, zoals de krimpzakken en buisfolie van OptiDure™.

40 kazen per minuut

De machine CRYOVAC® SVS45 is bestemd voor het vacuümtrekken van harde en halfharde kazen, van standaardformaten van 500 gram tot blokken van meer dan 25 kilogram. Het volledig geautomatiseerde systeem kan tot 40 kazen per minuut verpakken.

Aldo Galbusera besluit: ‘Kaasfabrikanten die soft-vacuümsystemen verkiezen om de textuur en de smaak van hun kazen beter te bewaren, moeten vaak compromissen sluiten op het vlak van efficiëntie en productiviteit. Sealed Air ontwikkelde een volledig nieuw systeem waardoor ze die keuze niet meer hoeven te maken. De nieuwe machine CRYOVAC® SVS45 zorgt voor een hogere productiviteit, een beschermde integriteit van het product, een betere perceptie van het merk, het behoud van de smaak en een langere houdbaarheid.’

Bekijk hier de video.

Artikel delen