Sealtechnologie toegepast op medische verpakkingen

Sealtechnologie toegepast op medische verpakkingen

Verpakkingsmachinefabrikant Proseal introduceert Eseal-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om farmaceutische producten en medische hulpmiddelen veilig en efficiënt te verpakken.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?


Proseal compatibel verpakkingsmachine voor o.a. medische hulpmiddelen.
Proseal compatibel verpakkingsmachine voor o.a. medische hulpmiddelen.

De cleanroom compatibele machines van Proseal vervangen het handmatig plaatsen van deksels op de trays voor een continue afdichtbewerking. Dit kan naar eigen zeggen helpen om materiaalgebruik te verminderen zonder afbreuk te doen aan de eigenschappen van de verpakking.

De verpakkingen zijn onder meer geschikt voor medicatie, spuiten, zowel leeg als gevuld, chirurgische instrumenten en implantaten.

Constante afdichting

Het folietoevoersysteem en de uitlijning van het gereedschap op de tray sealmachine zorgen voor een constante afdichting. Het ProPostion tray positioneringssysteem van het bedrijf versnelt productwissels en voorkomt bedieningsfouten tijdens de installatie, claimt Proseal.


De Proseal sealtechnologie voor verpakkingen van onder andere medische hulpmiddelen.
De sealtechnologie is geschikt voor verpakkingen van onder andere medische hulpmiddelen.

Proseal: ‘Efficiënter materiaalgebruik’

‘Een veilige en betrouwbare verpakking is essentieel voor elk type medische producten en een handmatige bediening brengt onvermijdelijk een groter risico op fouten van de operator met zich mee’, legt Simon Cheeseman, Projects Engineer bij de onderneming, uit. ‘Onze tray sealmachines zijn in staat om het afdichtingsproces volledig te automatiseren, wat zorgt voor een snellere werking en een efficiënter materiaalgebruik.’

Artikel delen