Sismatec vertegenwoordigt op Empack

Sismatec vertegenwoordigt op Empack

Tags: machine

Sismatec introduceert op Empack een snel, volautomatisch verpakkingssysteem voor kratten en dozen. De verpakkingsbeurs in Den Bosch staat voor deze week op woensdag en donderdag gepland samen met Logistics & Automation.

Nog niet bekend met VerpakkingsManagement? Vraag hier een proefabonnement aan.

Sismatec in Almelo plaatst tijdens het tweedaagse event in hal 1, stand F132, de Proseal CP3 in de spotlights. Deze case packer combineert een efficiënt stroomverbruik en een compact formaat met het op hoge snelheid vullen van kratten en dozen, tot wel 120 verpakkingen per minuut.

Sismatec: ‘Maximale doorvoer verpakkingen’

De sleutel tot de prestaties van de CP3 is het ProMotion-invoersysteem voor trays. Dit maximaliseert volgens de machineleverancier de doorvoer door gebruik te maken van "following motion" en intelligente buffertechnologie om de stroom van trays effectief te regelen, waardoor ze continu in de casepacker kunnen worden ingevoerd zonder te stoppen.


Sismatec toont tijdens Empack Den Bosch het CP 3-verpakkingssysteem op stand 1.F132.
Sismatec toont tijdens Empack Den Bosch het CP 3-verpakkingssysteem op stand 1.F132.

De CP3 kan een breed scala aan verpakkingsformaten aan, waaronder trays, emmertjes en sandwichverpakkingen, van verschillende materialen zoals A-PET, C-PET en karton. Automatische tool technologie maakt snelle en gemakkelijke formaatwisselingen mogelijk. Daarnaast zorgt het Quick Release (QR) systeem voor een snelle verwijdering en vervanging van de transportbanden, wat het mogelijk maakt om reiniging en onderhoud te versnellen en te vereenvoudigen.

Artikel delen