SN introduceert nieuwe sealtechniek

SN introduceert nieuwe sealtechniek

SN-Maschinenbau, al jaren de partner van ZIM Pack voor horizontale sachetmachines, dankt haar succes mede aan het hoge niveau van continue innovatie. Een interessant voorbeeld hiervan is de introductie van een nieuwe sealtechnologie, nu beschikbaar op alle machines van SN.


’Anders dan de huidige seal techniek, waarmee de hele sealbalk wordt verwarmd, wordt met deze nieuwe sealtechnologie de temperatuur over de sealbalk geregeld per segment van deze balk. Met name voor verpakkingen, waarbij er meerdere materiaaldiktes moeten wordt geseald, is dit een groot voordeel. Bijvoorbeeld bij stazakken, maar ook bij andere toepassingen van sachets met zipper of spout, waarbij er dikteverschillen in het te sealen materiaal zijn. Met deze sealtechnologie, kun je de dikkere 4-laags folie met bijvoorbeeld 200 graden Celsius sealen, en de dunnere delen met 2 lagen op bijvoorbeeld 150 graden Celsius. En de gebieden waar je precies welke temperatuur wilt hebben, kun je daarbij vrij nauwkeurig bepalen’, zegt Marcel Zimmerman van ZIM Pack.

Dit heeft vele voordelen, zoals bijvoorbeeld een aanzienlijk lager energieverbruik. Daarnaast is deze aanzienlijk betere temperatuur controle over de lengte van de sealbalk, een groot voordeel bij de inzet van monomaterialen, die in het algemeen een wat kleinere sealrange hebben en ook vaak gevoeliger zijn voor rek bij te hoge temperaturen. Doordat deze sealbalken ook veel lichter zijn, gaat opwarmen maar ook afkoelen veel sneller dan met de traditionele sealbalken. Door een LED signaal wordt tevens aangegeven wanneer het weer veilig is om dit seal element aan te raken. Dit maakt de machine ook veiliger.

Zimpack.nl

Artikel delen