Van nieuwe golfballenverpakking naar insectenhotel

Van nieuwe golfballenverpakking naar insectenhotel

Een co-creatie workshop georganiseerd door Metsä Board heeft een innovatieve verpakking opgeleverd. De nieuwe verpakking voor golfballen van het Finse Golf Coat Oy krijgt, wanneer het leeg is, een tweede leven als insectenhotel.

Het ontwerp van de golfballenverpakking was een samenwerking tussen een verpakkingsontwerpbureau, de verpakkingsfabrikant, en het verpakkingsontwerpteam en de technische dienst van Metsä Board.

Virtuele workshops


Metsä Board: ‘Van golfballenverpakking naar insectenhotel.’
Van golfballenverpakking naar insectenhotel.

‘De verpakking is een goed voorbeeld van hoe teamwork iets totaal nieuws kan creëren. In 2021 organiseerden we 36 virtuele workshops met onze klanten en partners. Het proces concentreerde zich op het verbeteren van de huidige verpakking en het creëren van iets totaal nieuws, zoals dit insectenhotel’, legt Gunilla Nykopp, Customer Experience Manager van het verpakkingsontwerpteam van Metsä Board.

Insectenhotel

Wanneer de verpakking leeg is, kan het worden omgevormd tot een insectenhotel door de afzonderlijke delen van karton die in de deksel zijn opgenomen. De verpakking is vervaardigd door PackageMedia Oy, onderdeel van Pyroll Packaging, op basis van MetsäBoard Pro FBB Bright vouwkarton.

Artikel delen