‘Veel vraag naar vormschouders voor papier’

‘Veel vraag naar vormschouders voor papier’

Tags: machine

FormerFab presenteerde op de FachPack beurs in Duitsland haar stickpack-vormschouders en vormschouders voor verticale verpakkingsmachines voor zakken. Een bijzondere ontwikkeling is de vormschouder voor horizontale flowpack machines voor papier die zakken met asymmetrische naden vormt.


algemeen directeur dr. Henry Drut

‘Dit is de enige in zijn soort in de wereld’, zegt algemeen directeur dr. Henry Drut. ‘Papier wordt in steeds meer primaire verpakkingen gebruikt en dat bezorgt ons als vormschouderexperts enorme uitdagingen.

Precisie vormschouders

FormerFab heeft voldoende ervaring om met precisie vormschouders te ontwikkelen voor papieren verpakkingen. De tools zijn ook geschikt voor papierfolies voor vettige producten zoals chocolade.
‘De nieuw ontwikkelde techniek waar patenten voor zijn gegeven zorgt dat de barrière in stand blijft en niet tijdens productie wordt aangetast. Daarnaast werken we samen met enkele van de meest bekende papierfabrikanten in flexibele verpakking om samen de problemen aan te pakken die gebruikers ervaren’, vult sales director Roy Holfert aan.


sales director Roy Holfert

90% aanvragen ging over papier

Als gevolg van de nieuwe ontwikkeling gingen de vragen die FormerFab kreeg voor 90% over de speciale vormschouder voor de categorie papier.
Het hoofdkantoor van FormerFab bevindt zich in Freital, Saksen, waar de ontwikkelingen en productie van vormschouders plaatsvindt.


De FachPack stand.

Artikel delen