Veilig transport met minder plastic

Veilig transport met minder plastic

De wereld vraagt steeds meer naar duurzame verpakkingsoplossingen. Veel producten worden voor transport gewikkeld met plastic, terwijl het product vaak al is verpakt in dozen. De lading wordt dus 2 keer verpakt. Dat kost veel verpakkingsmateriaal en gaat daarmee gepaard met hogere kosten en een hogere ecologische footprint. Daarom kiest Reisopack Nederland kiest voor omsnoeren als alternatief.

Dit is een artikel van onze partner Reisopack.Verticaal of horizontaal omsnoeren

Omsnoeren in plaats van wikkelen met plastic folie is, volgens Wouter Steenks van Reisopack Nederland, dé manier om goederen op een veilige manier intern of extern te transporteren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een pallet waarop de goederen worden gestapeld. Deze pallet kan verticaal of horizontaal worden omsnoerd met één of meerdere omsnoeringsbanden. Bij verticaal omsnoeren worden de goederen aan de pallet gebonden. Bij horizontaal omsnoeren worden de goederen met of zonder hoeklatten gebonden. De omsnoeringsband zorgt ervoor dat de goederen stevig op de pallet blijven staan, met een minimaal gebruik van verpakkingsmateriaal.

Omsnoeringsmachines

Reisopack Nederland levert volautomatische of semiautomatische omsnoeringsmachines. Deze omsnoeringsmachines zijn eenvoudig te integreren in bestaande automatiseringslijnen of als stand-alone te gebruiken. Daarnaast zijn de machines aan te passen aan de wensen van klant, zo is de bandspanning en het aantal banden eenvoudig in te stellen en kan elk soort product op maat worden omsnoerd.


De omsnoeringsband kan worden versnipperd voor recycling

Recyclebare omsnoeringsband

Het omsnoeringsband dat gebruikt wordt voor de machines is van polypropyleen (PP) of polyester (PET). Indien er hoeklatten worden gebruikt dan zijn deze van karton. Deze materialen zijn eenvoudig te recyclen. Het karton kan in de papiercontainer en de omsnoeringsband kan worden versnipperd zodat het materiaal kan worden gerecycled. Door de band te versnipperen heb je geen last van lange stukken lint die veel ruimte in beslag nemen in de container.

Artikel delen