Vivo 18: nieuwe lijmapplicatiekop voor e-commerce

Vivo 18: nieuwe lijmapplicatiekop voor e-commerce

Smal, snel en uiterst precies: zo omschrijft Robatech de Vivo 18. Het bedrijf presenteerde de nieuwe lijmapplicatiekop voor oppervlakte verlijming voor het eerst op de E-Commerce Solutions Showcase van 15-17 maart 2022 en daarna op de Empack begin april in Gorinchem.

Dit is een artikel van onze partner Robatech.

Met de Vivo 18 kan voor het eerst een scheurstrip voor een snelle en eenvoudige opening door middel van directe verlijming op kartonnen verpakkingen worden aangebracht. Met de Vivo 18 kan ook de lijm voor de siliconenpapierstrip voor de zelfklevende sluiting kosteneffectief worden opgedragen.

Hotmelt coatings vormen de basis voor de praktische scheurstrip en de veilige zelfklevende sluiting op verzendverpakkingen van karton of papier en ook op folie. De nieuwe Vivo 18 lijmkop heeft de eigenschappen die daarvoor nodig zijn: hij is smal, snel en zorgt voor een zeer nauwkeurige lijmapplicatie.

Gelijkmatige lijmapplicatie van begin tot eind

De lijmkop verzorgt een gelijkmatige lijmapplicatie van begin tot eind met exacte randscherpte en zuivere cut-off. De gelijkmatigheid is dankzij een geoptimaliseerde verdeling van de lijm in de spuitmond. Het negatief-sluitende spuitelement en de mogelijkheid om de uitlijning van de spuitmond op het substraat fijn af te stellen, zorgen voor de zuivere cut-off.Productiesnelheid verhogen

Met de Vivo 18 kunnen verpakkingsfabrikanten niet-klevende scheurstrips rechtstreeks op karton bevestigen. Omdat de lijm vanaf een breedte van 2 mm kan worden aangebracht, ook bij snelheden tot 200 m/min. gelijkmatig en precies, waardoor een goede hechting wordt gegarandeerd. Bij het aanbrengen van de zelfklevende sluiting kan de productiesnelheid zelfs worden verhoogd tot 250 m/min. Formaatveranderingen in de applicatiebreedte zijn eenvoudig door te voeren met verwisselbare maskers in de spuitmond.

Ruimtebesparende installatie

Met 32 mm is de Vivo 18 de smalste lijmkop voor oppervlakte verlijming op de markt. Ruimtebesparend kunnen twee koppen naast elkaar worden gemonteerd, voor flexibele varianten tot maximaal twee siliconenpapierstrips voor de zelfklevende sluiting en één afscheurstrip. Daarnaast zorgt het taps toelopende mondstuk ervoor dat lijm ook kan worden aangebracht in de buurt van gevouwen kartonnen dozen of reeds aanwezige scheurstrips.

Artikel delen