VM Nieuwsronde buitenlandse media | IML voor thermovormen

VM Nieuwsronde buitenlandse media | IML voor thermovormen

De redactie van VerpakkingsManagement scant wekelijks buitenlandse verpakkingssites op noviteiten en ontwikkelingen. Deze week vielen ons onderstaande berichten op uit Italia Emballaggio, Packaging World, Packaging News Australia, Pack News en PackagingNew UK.

McDonald’s sauzen in zakken

FlexPrep van Cryovac leveren een dispensersysteem aan McDonald’s dat de kunststof sausflessen vervangt. Het hervulbare systeem zorgt voor een 85% gewichtsreductie en 10%, meer product per pallet en minder vrachtwagens op de weg.
De FlexPrep-portiezakjes worden gevormd en gevuld met behulp van apparatuur van Sealed Air in GSF-faciliteiten in de VS. Golden State Foods distribueert het uiteindelijke pakket vervolgens naar de locaties van de klant waar medewerkers de zakjes gebruiken, in combinatie met de aangepaste dispenser-eenheid.
Bron: Packaging World


FlexPrep van Cryovac leveren een dispensersysteem aan McDonald’s dat de kunststof sausflessen vervangt.

Plastic- en waxvrij vochtbestendig papier

Cortec Corporation, specialist in anticorrosie, lanceert EcoShield Barrier Paper. Het betreft een recyclebaar vochtbestendig papier dat werkt zonder een conventionele wax of plastic coating. De vochtpenetratie voor het coatingvrije papier van Cortec komt volgens het bedrijf uit op 0,61-0,69 gram per uur /vierkante meter, terwijl de corresponderende waarde voor een PE-gecoat papier 0,47-0,71 was. Voor een conventioneel met was bedekt papier was de doorvoer 6,5-6,9 gram per uur/vierkante meter.
Het papier is goedgekeurd en gecertificeerd door het Amerikaanse ministerie van landbouw als biobased product.
Bron: PackNews


Cortec Corporation, specialist in anticorrosie, lanceert EcoShield Barrier Paper.

Recyclebare retourzakjes voor gin

Darnley's Gin introduceert recyclebare gin-zakjes. De zakjes maken deel uit van Darnley's Gin 2022-duurzaamheidsstrategie en bespaart 50% gewicht ten opzicht van een glazen fles. Het nieuwe assortiment is voornamelijk bedoeld voor bestaande fans, die eenvoudig hun navulling kunnen bestellen en de gin in hun Darnley's-flessen kunnen overgieten waarna ze het zakje via Freepost kunnen terugsturen naar het hoofdkantoor van Darnley voor recycling.
De gin-zakjes zijn verkrijgbaar in 70 cl voor de Darnley's Gin Original, Spiced Gin & Navy Strength en te bestellen via hun website op www.darnleysgin.com
Bron: PackagingNews


Darnley's Gin introduceert recyclebare gin-zakjes.

Pilot retoursysteem voor wijn

Accolade Wines en ecoSPIRITS zijn een samenwerking aangegaan om 's werelds eerste gesloten wijndistributiesysteem te lanceren. De eco-wijnen van Banrock Station worden verpakt in herbruikbare ecoTOTE-verpakkingen, die worden bijgevuld in de nieuwe wijn ecoPLANT in Sydney.
In eerste instantie zullen de Pinot Grigio-, Rosé- en Pinot Noir-wijnen van Banrock Station de eerste zijn die worden gelanceerd in het ecoTOTE 3.0W-formaat, een verpakkingstechnologie die speciaal is ontworpen voor wijnen.
Bron: PackagingNews Australia


Accolade Wines en ecoSPIRITS zijn een samenwerking aangegaan om 's werelds eerste gesloten wijndistributiesysteem te lanceren.

Greiner ontwikkelt IML-techniek voor thermovormen

Greiner Packaging uit Oostenrijkse heeft de T-IML-techniek (In-Mold Labeling in Thermoforming) ontwikkeld waarmee containers van 500 ml direct in de mal kunnen worden gelabeld. Dit biedt volgens het bedrijf voordelen op het gebied van duurzaamheid in vergelijking met conventioneel spuitgieten.
De verpakkingen, met een diameter van 95 mm, hebben een gewicht van 11,4 gram (vergeleken met 15 gram voor conventionele spuitgiet verpakkingen) en zijn geproduceerd in polypropyleen uit één materiaal, inclusief het etiket, dus eenvoudiger recyclebaar.
Bij de T-IML-techniek wordt het label tijdens het vormen direct in de mal geplaatst, waardoor een effectieve hechting ontstaat met het eindproduct dat in één stap al gedecoreerd uit de mal uitkomt.
Bron: ItaliaEmballaggio


Greiner Packaging uit Oostenrijkse heeft de T-IML-techniek (In-Mold Labeling in Thermoforming) ontwikkeld waarmee containers van 500 ml direct in de mal kunnen worden gelabeld.

Artikel delen