Xeikon presenteert nieuwe generatie LCU’s

Xeikon presenteert nieuwe generatie LCU’s

Xeikon zet verder in op volledige digitalisering met de lancering van haar nieuwe generatie LCU-serie (Label Converting Units).

Vraag hier een proefabonnement op VerpakkingsManagement. Voor slechts € 25,- ontvangt u 3 edities van hét vakblad voor de verpakkingsindustrie.


Xeikon presenteert haar nieuwe generatie LCU-serie.
Xeikon presenteert haar nieuwe generatie LCU-serie.

De nieuwe LCU-serie is vooral ontwikkeld voor de converting industrieën in high-end labelproductie, informeert het bedrijf. De labelconversie-eenheden gaan over op de volgende technologische generatie en zijn ontworpen met een modulaire en schaalbare architectuur voor extra flexibiliteit, cloudverbinding en volledige integratie.

Inzicht in elke conversiestap

De interfaces van de nieuwe generatie LCU’s machine/machine en mens/machine maken dat de operator inzicht krijgt in de voortgang van elke conversiestap. Operators kunnen elk proces van lamineren stansen, snijden, wikkelen, hot foiling en zeefdruk volgen. Het lakstation wordt geleverd met een grotere lakbreedte en lakregister en een eenvoudige upgrade naar spotvernis.

Jeroen Van Bauwel, director product management, verklaart: ‘Met onze nieuwe LCU-serie zijn processen nu in één soepel proces van bestand tot eind met elkaar verbonden en biedt alles wat nodig is om de volgende stap te zetten naar een volledige digitalisering in de productie van etiketten.’

Artikel delen