Rechtstreeks folie bedrukken met XTO printer

Rechtstreeks folie bedrukken met XTO printer

Tags: print

NOVEXX Solutions en haar dochteronderneming EIDOS breiden het assortiment identificatieoplossingen verder uit met de XTO thermal transfer overprinter (TTO). Deze maakt het mogelijk om rechtstreeks op verpakkingsfolies te printen.

De XTO printer biedt volgens Novexx een uitstekende printkwaliteit en uptime. Het modulaire concept is flexibel en onderhoud is gereedschapsvrij. De printer is het eerste gezamenlijke project van NOVEXX Solutions en EIDOS sinds hun overname in 2017. Klanten over de hele wereld profiteren van de gecombineerde expertise en knowhow van deze twee bedrijven. EIDOS heeft al jarenlang ervaring in het ontwikkelen en produceren van Thermal Transfer Overprinting systemen. Voor NOVEXX Solutions is het nieuwe XTO-product een uitbreiding en waardevolle toevoeging van het productportfolio. In plaats van op etiketten te printen, kan NOVEXX Solutions nu ook aanbieden om direct op verpakkingsfolie te printen met thermische transfer technologie.

Operatorvriendelijk

De XTO is ontwikkeld op basis van uitgebreid marktonderzoek en met een sterke operatorgerichte benadering. De printer bezit verschillende functies die de machine flexibel en eenvoudig te bedienen maken. Verder zorgen diverse interfaces en features ervoor dat de XTO toekomstbestendig is qua connectiviteit en IoT.
De printkop is voorzien van een crypto-chip om belangrijke informatie op te slaan, zoals afgelegde kilometers, draaiuren en de dotline-status van de printkop. Een webserverapplicatie zorgt voor flexibiliteit bij het besturen van de XTO. Het kan worden geïntegreerd in het display van de verpakkingsmachine, op een apart touchscreen worden uitgevoerd of via de browser op een extern scherm worden weergegeven. Dit zorgt voor een grotere operationele flexibiliteit en voor diagnose, installatie en onderhoud op afstand. 

 

Artikel delen