Reisopack: Omsnoeringsband bepaalt de werking van je omsnoeringsmachine

Reisopack_omsnoeringsmachine

Reisopack: Omsnoeringsband bepaalt de werking van je omsnoeringsmachine

Een omsnoeringsmachine zonder goed omsnoeringsband is als een auto met vierkante wielen. De kwaliteit van het band is belangrijk voor de werking van de machine, want het heeft een grote invloed op de performance. Slecht omsnoeringband werkt niet fijn en in het ergste geval kan de omsnoeringsmachine stilvallen. Bij Reisopack Nederland wordt een omsnoeringsmachine altijd verkocht in combinatie met het juiste soort omsnoeringsband.

Kwaliteit omsnoeringsband

Omsnoeringsband wordt gemaakt van schoon kunststof granulaat en een restproduct van gerecycled plastic. De verhouding hiertussen bepaalt de kwaliteit van het omsnoeringsband. Hoe groter de verhouding kunststof zuiver granulaat en restproduct, hoe hoger de kwaliteit van het band. Deze hogere kwaliteit betekent dat het band sterker is en minder erg wordt vervormd. Band van betere kwaliteit zorgt voor betere omsnoering. Daarnaast kan omsnoeringsband van mindere kwaliteit in het slechtste geval de omsnoeringsmachine beschadigen, omdat het band de machine kan vervuilen.

Typen omsnoeringsband

De belangrijkste soorten omsnoeringsband zijn polyesterband (PET) en polypropyleen (PP) band. PET band is erg sterk en behoudt zijn spanning waardoor het erg geschikt is voor het omsnoeren van zware goederen. PP band is de lichtere variant van PET band, daarmee voldoet het band in de meeste gevallen uitstekend en is het geschikt voor het omsnoeren van de wat lichtere goederen. Beide soorten lint zijn recyclebaar en kunnen met een omsnoeringsband versnipperaar, zonder veel ruimte in te nemen, afgevoerd worden.

Vorm omsnoeringsband

Bij Reisopack Nederland worden er zo veel mogelijk meters omsnoeringslint op een rol gedaan, zodat er zo lang mogelijk met een rol kan worden gedaan. Echter, heb je rollen met een grote kartonnen kern of een kleine kartonnen kern. De kern van een rol is afhankelijk van het type omsnoeringsmachine. Zo is een kleine kern het meest geschikt voor een semi-automatische omsnoeringsmachine, terwijl een grote kern meer geschikt is voor een volautomatische omsnoeringsmachine. De reden hiervoor is dat een grote kern zorgt voor minder krulling in het band. Een volautomaat werkt beter met band waar minder krulling inzit als deze van een rol komt met grotere kern. “Minder gekruld” band veroorzaakt geen problemen in het lintmagazijn en het lint kan makkelijker door het bindraam worden geschoten om te omsnoeren. Zo behaalt u samen met uw machine in combinatie met het juiste lint het beste resultaat. Daarnaast beschikt Reisopack Nederland over een ruime voorraad omsnoeringsband.

Artikel delen