Tonejet Cyclone: nieuw printsysteem voor drankblikjes

Tonejet Cyclone: nieuw printsysteem voor drankblikjes

Tonejet, producent van industriële systemen voor de decoratie van onder andere drankblikjes, heeft met Tonejet Cyclone een systeem ontwikkeld voor het bedrukken van blikjes.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Krimpsleeves en drukgevoelige etiketten zijn een veelgebruikte methode om drankblikjes te decoreren. Deze alternatieven zijn bijna uitsluitend geproduceerd met kunststof materialen voor eenmalig gebruik. Deze eenmalige kunststof materialen zijn een uitdaging qua recycling en dit neemt toe naarmate de volumes groeien, stelt Tonejet.

Tonejet Cyclone

Tonejet Cyclone: nieuw printsysteem voor drankblikjesHet Engelse bedrijf wil daarom inzetten op duurzamere verpakkingen. In samenwerking met leveranciers van palletiseerapparatuur ontwierp het bedrijf een nieuw printsysteem voor drankblikjes. Het digitale Tonejet Cyclone direct to print systeem is een complete end-to-end printlijn. Er wordt gestart met een pallet lege blanco blikjes en geëindigd met een pallet digitaal bedrukte blikjes die kunnen worden afgevuld.

Recyclebaar

Door gebruik te maken van dezelfde lak die in alle blikfabrieken wordt toegepast, zijn de digitaal bedrukte blikjes volgens de fabrikant 100% recyclebaar en hebben dezelfde look-and-fool als traditioneel bedrukte blikjes. Tonejet Cyclone: nieuw printsysteem voor drankblikjes

Artikel delen