Veilige vaten voor gevaarlijke goederen

Veilige vaten voor gevaarlijke goederen

​​Schütz legt tijdens Fachpack 2022 de focus op het behoud van hulpbronnen, efficiëntie en veiligheid. Onder het motto “Verwacht meer” worden bezoekers uitgenodigd om de milieuvriendelijke Green Layer productserie en de voordelen van de Ecobulk MX 560 voor kleinere vulhoeveelheden te ontdekken. Daarnaast presenteert Schütz de Ecobulk SX-D, de eerste combinatie IBC met FM Global-goedkeuring.

Voor gevaarlijke goederen, zoals ontvlambare of licht ontvlambare vloeistoffen, heeft Schütz de nieuwe Ecobulk SX-D ontwikkeld. De IBC heeft al het kwaliteitszegel van de FM Global Group ontvangen, wat zijn prestaties als veilige verpakking voor gevoelige goederen onderstreept. Dankzij zijn bijzondere ontwerp en eigenschappen voldoet de Ecobulk SX-D aan de hoogste veiligheidsnormen. Zo heeft het naast het klassieke stalen rooster een gesloten, brandwerende romp. Deze romp is aan de geïntegreerde bodemplaat gelast en vormt zo een apart afgesloten opvangbassin rond de binnenfles van de container. De dubbelwandige constructie biedt een effectieve extra bescherming tegen lekkage en voorkomt het ontsnappen van gevoelige vloeistoffen, ook in extreme situaties, bijvoorbeeld bij brand met zeer hoge temperaturen.

 

Kleiner afvulvolumes

De Ecobulk MX 560 is ontwikkeld voor kleinere afvulvolumes. De IBC heeft een nominaal volume van 560 liter en is ontwikkeld op basis van de 1.200 x 1.000 mm pallet. Door de compacte afmetingen van de container kan de opberg- en transportruimte optimaal worden benut. De Ecobulk MX 560 is de ideale oplossing voor gemengde ladingen, aangezien de IBC dankzij zijn palletformaat volledig compatibel is met alle andere MX IBC-varianten van Schütz. Door het lage eigen gewicht is hij gemakkelijk te hanteren in het dagelijks gebruik. Indien gewenst kan de Ecobulk MX 560 ook worden uitgerust met een EVOH permeatiebarrière, die het vulproduct beschermt tegen veranderingen en de omgeving tegen vervuiling.

 

Green Layer-serie

Daarnaast toont Schütz de IBC's en vaten uit de Green Layer-serie. Deze producten helpen klanten om hun CO2-voetafdruk te minimaliseren en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan het behalen van de mondiale en bedrijfsklimaatdoelstellingen. In de serie maakt Schütz gebruik van ultramoderne 3- of 6-laags extrusieblaaslijnen en gebruikt 30% hoogwaardig, natuurlijk gekleurd gerecycled materiaal om de IBC-binnenflessen en -vaten te maken. Het recyclaat wordt uitsluitend gebruikt voor de middelste laag zodat het vulproduct en de omgeving van de verpakking alleen in direct contact komen met nieuw materiaal.

Schutz

 

 

Artikel delen