Verse koffie snel verpakt

Verse koffie snel verpakt

Rovema presenteert op de FachPack beurs in Neurenberg haar BVC 260 machine. Deze verticale vorm-, vul- en sluitmachine produceert 70 recyclebare koffieverpakkingen met aromaventiel per minuut.

De Rovema BVC 260 is speciaal ontwikkeld voor het verpakken van koffie, zoals gemalen koffie, koffiebonen of gevriesdroogde koffie. De machine verwerkt de koffie voorzichtig en nauwkeurig. Voor koffietoepassingen die een ontgassingsklep vereisen, is de machine uitgerust met de krachtige nieuwe Rovema-ventielapplicator voor knopventielen. In combinatie met een mono-PP verpakkingsmateriaal bereikt de BVC 260 zo een output van maximaal 70 zakken per minuut bij een vulgewicht van 250 g.

Vlakke foliebaan

Er wordt gebruik gemaakt van verpakkingsmateriaal van de vlakke foliebaan en het aromaventiel is in de haspeldrager van de verpakkingsmachine gemonteerd, wat maximale flexibiliteit biedt: het proces maakt een nog breder sealvenster mogelijk, dat aan de eisen kan worden aangepast van het specifieke verpakkingsmateriaal en de geselecteerde knoopventiel. Afhankelijk van het ventiel of het verpakkingsmateriaal kan de machine worden uitgerust met zowel ultrasoon als heatseal. Hierdoor kan er een nog breder scala aan verpakkingsmaterialen en afsluiters worden gekozen, waardoor bijvoorbeeld de verpakkingen precies kunnen worden afgestemd op de recyclingspecificaties van de betreffende markt. Het is ook mogelijk om bij een formaatwisseling op een andere ventielgeometrie of een andere ventielfabrikant met overeenkomstige aanpassing van de ventielaanvoer over te gaan.

Rovema_Turnkey-System-Kaffee (1)

 

 

 

Artikel delen