Verwijderbare spuitkop maakt recycling eenvoudiger

Spuitkop

Verwijderbare spuitkop maakt recycling eenvoudiger

Weener Plastics (WP) heeft het Ultimate Spray System (USS) ontwikkeld, een mono PP spuitsysteem dat bestaat uit een verwijderbare spuitdop en inzetstuk. De consument kan na gebruik de aerosoldop en het inzetstuk eenvoudig scheiden van de spuitbus zodat alle onderdelen in de juiste afvalstromen kunnen voor recycling.

Om verfijnde spuitpatronen voor specifieke toepassingsvereisten te bereiken, gebruiken spuitbussen vaak een spuitdop met een inzetstuk. Traditioneel worden inzetstukken gemaakt van polymethylmethacrylaat (POM), dat niet kan worden gerecycled en afvalstromen verstoort. Om dit op te lossen heeft WP de USS ontwikkeld met een polypropyleen (PP) inzetstuk: een mono-materiaal product. De PP spuitdop, inclusief het PP inzetstuk, kan 100% gerecycled worden in de standaard afvalstromen. Om de circulariteit verder te vergroten is de spraycap ook verkrijgbaar in gerecycled PP (rPP/PCR).

Verwijderbare dop

Daarnaast kan de spuitdop gemakkelijk van de spuitbus worden verwijderd voordat deze wordt weggegooid. Dankzij een intuïtieve functionaliteit kan consument de drukknop optillen waarna de behuizing van de spraydop openscheurt en kan worden verwijderd. De afzonderlijke spuitdop en spuitbus kunnen vervolgens in de daarvoor bestemde afvalstroom worden gedeponeerd, waardoor een effectieve recycling ontstaat.

Formuleringen en spuitpatronen

De USS is geschikt voor een breed scala aan formuleringen. Afhankelijk van de toepassing kunnen klanten de gewenste spuiteigenschappen kiezen - bijvoorbeeld verschillende openingen en spuitpatronen.
De doppen passen op standaard aluminium en blikken spuitbussen en kunnen worden verwerkt op standaard afvullijnen.

spray2

Dankzij een intuïtieve functionaliteit kan consument de drukknop optillen waarna de behuizing van de spraydop openscheurt en kan worden verwijderd. De afzonderlijke spuitdop en spuitbus kunnen vervolgens in de daarvoor bestemde afvalstroom worden gedeponeerd, waardoor een effectieve recycling ontstaat.

Artikel delen