Watergedragen coatings voor duurzaam verpakken

Watergedragen coatings voor duurzaam verpakken

Lijmproducent Paramelt brengt op FachPack 2022 de plantaardige Paraflex Nowax coating en de Aquaseal coating onder de aandacht. Beide technologieën stellen verpakkingstechnologen in staat om hoogwaardige en milieuvriendelijke papieren verpakkingen te ontwikkelen.

De plantaardige Paraflex Nowax papiercoatings zijn hernieuwbare, biobased producten, afgeleid van natuurlijke oliën. Het levert vochtbarrièreprestaties die vergelijkbaar zijn met die van polyethyleen, gecombineerd met gecertificeerde ‘home’- en industriële composteerbaarheid.

Watergedragen coating

Daarnaast stelt het bedrijf ook haar Aquaseal coatings voor. Deze watergedragen dispersies van conventionele, extrudeerbare polymeren hebben een hoog droge stofgehalte, waarmee ze heat seal- en barrière-eigenschappen aan flexibele verpakkingen kunnen toevoegen en daarbij tevens het totale materiaalgebruik kunnen reduceren. In combinatie met juiste substraten maakt het de ontwikkeling van recyclebare en potentieel composteerbare verpakkingsstructuren mogelijk door het gebruik van biologisch afbreekbare polymeren.

Hotmelt

Paramelt biedt ook een uitgebreid assortiment hotmelt lijmen voor het sluiten van dozen, het opzetten van trays en andere (verpakkings)toepassingen. Naast de ‘standaard’ types staan ook een aantal op maat gemaakte ‘probleemoplossers’, waarmee aan actuele uitdagingen in de verpakkingsindustrie, zoals hoge productiesnelheden en sterk behandelde kartonsoorten, het hoofd kan worden geboden.

Hal 2, stand 306

Artikel delen