Wikkelen ingewikkeld? Niet bij Panhuijsen

Wikkelen ingewikkeld? Niet bij Panhuijsen

Met een palletwikkelmachine kun je een pallet snel voorzien van een beschermende laag folie. ‘Maar palletwikkelen is meer dan het buitensluiten van stof en vuil alleen’, aldus Michiel van Dijk van Panhuijsen Verpakkingen.

Dit is een artikel van onze partner Panhuijsen.


Michiel van Dijk

‘Écht palletwikkelen gaat over het verantwoord verpakken van je lading met veiligheid en voorkomen van ongelukken als doel. Met een palletwikkelmachine uit ons assortiment is dat eenvoudig te realiseren. Gebruik hierbij onze MaxStrech wikkelfolie en het palletwikkelen is een fluitje van een cent,’ vervolgt van Dijk. ‘Deze revolutionaire stretchfolie is dunner dan conventionele wikkelfolies, maar even sterk. Je levert dus niets in op de benodigde bundelkracht en fixatie voor een veilig transport. Door een vernieuwde samenstelling van de folie is het zelfs mogelijk om het folieverbruik van een pallet tot wel 30% te verminderen. Dat levert jou niet alleen aan inkoopzijde extra voordeel op. Je reduceert ook jouw afvalbeheerbijdrage en draagt tegelijkertijd bij aan een beter milieu. Een win-winsituatie!’ legt Van Dijk uit.

Los van het inspelen op veiligheid, zijn er meer redenen waarom het verstandig is te investeren in een goede palletwikkelmachine. ‘Je pallets zijn nu in no time transportklaar waarbij de wikkelfolie altijd met dezelfde constante, perfect op spanning wordt aangebracht. Iedere keer weer’, aldus Van Dijk. ‘Zo wordt elke pallet optimaal gewikkeld en bespaar je jezelf de irritaties van beschadigde goederen en overmatig folie gebruik, zoals die zich kunnen voordoen bij handmatig wikkelen.’


Palletwikkelaar EXP-103 PLUS van Panhuijsen

Ga voor zekerheid

‘Met een palletwikkelmachine van Panhuijsen kies je voor bedrijfszekerheid’, vervolgt Van Dijk. ‘Bij ons staat de beschikbaarheid én functionaliteit van onze machines namelijk boven alles. Wij vinden het belangrijk dat we onze producten conform afspraak kunnen leveren en dat ze probleemloos werken. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een assortiment opgebouwd wat aan deze eisen voldoet. Onze machines zijn in tegenstelling tot vele anderen opgebouwd uit standaard (Europese) componenten. In de praktijk betekent dit dat wanneer een onderdeel dient te worden vervangen, dit component makkelijk en snel verkrijgbaar is. Hierdoor is de machine weer snel operationeel in plaats van dat de storing door het lange wachten op onderdelen resulteert in een nog grotere schadepost. Mocht er toch iets aan de hand zijn dan bieden wij een uitstekende en vergaande service voor onze klanten in heel Nederland’, sluit Van Dijk af.

Meer weten over verantwoord palletwikkelen?

Panhuijsen heeft een stappenplan ontwikkeld waarin zij het belang van palletstabilisatie toelichten. Download het stappenplan op www.panhuijsen.nl. Of schakel Panhuijsen direct in en bel 013 583 58 35 om een adviesplan op maat op te laten stellen voor het wikkelen van jouw pallets.

Artikel delen