GKS Packaging introduceert MINI

GKS Packaging introduceert MINI

Sinds de introductie van de MP125 in 2009, die opgevolgd werd door de MP150 in 2012 zijn deze kleine VVVS machines een groot succes voor GKS Packaging. De MP125 was de eerste verticale vorm-, vul- en sluitmachine met een machinevolume van minder dan één kubieke meter.

In 2014 introduceerde GKS de volledig modulaire bouwwijze van haar CP en UP serie. Alle inmiddels bekende en bewezen voordelen van deze bouwwijze worden nu ook doorgevoerd bij MINI, de opvolger van de MP150.

Met MINI biedt GKS opnieuw een compacte VVVS machine, gekenmerkt door inventive simplicity en “frameless design”.

MINI

Ondanks haar kleine afmetingen is MINI een “volwassen” machine met een capaciteit tot 65 verpakkingen per minuut en een maximale zakbreedte van 160mm. Standaard is MINI voorzien van: heatseal seal systeem voor PP/laminaat/papier, zijdelingse folie verstelling, 7” full colour touchscreen, einde folie detectie en servo gestuurd folie transport.

Bij het ontwerp van deze “frameloze” machine is ook rekening gehouden met de CO2-footprint en het milieu. Onder andere de foliebok is volledig gemaakt van gerecycled ocean plastic.

Evenals alle andere GKS machines kan MINI uitgevoerd worden met vele opties. Bijvoorbeeld een sealsysteem t.b.v. PE folie, begassing, easy opening met schenktuit, blokbodem mechanisme, fotocel voor voorbedrukte folie en thermo transfer printer.

Boven MINI kunnen meerdere soorten doseersystemen geplaatst worden, zoals een weger, pomp of schroefdosering. Mede dankzij de lage bouwhoogte is MINI ook zeer geschikt voor handmatige dosering.

Toepassingen voor MINI zijn bijvoorbeeld het verpakken van kleine porties dressing of sauzen, croutons, kaas, nootjes, etc.

MINI heeft een hogere capaciteit en een grotere zakbreedte dan zijn voorganger. Dit in combinatie met de modulaire bouwwijze en alle mogelijke opties geeft MINI een unieke positie in de markt.

De eerste MINI’s zijn onlangs geïnstalleerd en gestart met hun dagelijkse productie. Wilt u meer weten? Neem contact op met GKS Packaging.

Over GKS Packaging

GKS Packaging is een familiebedrijf gespecialiseerd in high up-time, no-nonsense, kosteneffectieve, flexibele verpakkingsoplossingen voor alle markten met een focus op verticale vorm-, vul- en sluitmachines.

Alle machines worden in eigen beheer ontworpen, geproduceerd en gebouwd in Eindhoven, Nederland. Dit wordt gedaan door een team van bekwame vakmensen met de grootste zorg en passie.

Met meer dan 1200 wereldwijd geïnstalleerde systemen is GKS Packaging uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de voedingsmiddelenindustrie. GKS Packaging heeft een uniek modulair ontwerp voor alle machineplatforms. Inventieve eenvoud, hygiëne en een optimale gebruikerservaring kenmerken alle GKS-producten.

Artikel delen