Altijd het controle- en inspectiesysteem dat het beste bij u past!

De Koningh coding labeling inspection

Altijd het controle- en inspectiesysteem dat het beste bij u past!

Het controleren van producten en verpakkingen is meer en meer van belang voor veel productiebedrijven. De Koningh Coding | Labeling | Inspection weet dit maar al te goed. Waren bedrijven voorheen op zoek naar een stand alone oplossing voor het coderen of etiketteren van verpakkingen, inmiddels krijgt de totaalleverancier van codeer-, etiketteer- en inspectiesystemen steeds vaker de vraag naar inline controle of inspectie van een product.

De Koningh is al meer dan 50 jaar actief in de verpakkingswereld. Zo’n 10 jaar geleden zag het bedrijf de trend van controle en inspectie al aankomen. Sindsdien levert De Koningh dan ook kant-en-klare en maatwerk controle- en inspectiesystemen aan bestaande én nieuwe klanten. 

Turnkey controle- & inspectieoplossing

Denk hierbij aan de welbekende metaaldetectoren en controlewegers van Antares Vision. Ook inline lekdetectie- en sealnaad inspectiesystemen van hetzelfde merk behoren tot het portfolio. Maar steeds vaker wordt er ook een maatwerk turnkey oplossing geleverd, voor het inline controleren of matchen van de verpakking met de etikettering of de batchcodering. Zo’n turnkey oplossing bestaat uit diverse componenten. 

Hoogwaardig codeer- of etiketteersysteem

Bijna vanzelfsprekend levert De Koningh het eerste onderdeel van de turnkey oplossing, namelijk het codeer- of etiketteersysteem. Dit systeem voorziet de verpakking van de juiste variabele data. Denk hierbij niet alleen aan een houdbaarheidsdatum of batchcode, maar ook aan een ingrediëntendeclaratie, allergenenspecificatie of barcodering. 

Voor velen zijn de Linx 8900 inkjetprinters of de Linx TT1000 thermal transfer printers bekend. U kunt echter ook denken aan hoge resolutie cartridge printers, zoals de Markoprint X2jet en X4jet printers of de niet meer uit de markt weg te denken ALtech etiketteersystemen.

Controlescanner of camera

De onmisbare component in de maatwerkoplossing is de inline controlescanner of camera. Afhankelijk van de te controleren informatie wordt een scanner of vision systeem ingezet. Op basis van de wensen van de klant wordt vervolgens een keuze gemaakt voor een specifiek merk. De Koningh werkt merkonafhankelijk en heeft dan ook goede contacten met cameraleveranciers zoals Cognex, Datalogic, Wenglor, en Sick. Zo realiseert het bedrijf altijd de beste oplossing voor de klant. 

Softwareoplossing

Het samenspel van de hardware komt pas echt tot zijn recht als de overkoepelende software goed is ingericht. Deze software zorgt ervoor dat zowel de printapparatuur als de controleapparatuur worden voorzien van de juiste data. De Koningh heeft veel ervaring met het leveren van deze softwareoplossingen. Denk aan softwarepakketten, zoals NiceLabel of CLARiNET die al bij grote aantallen productiebedrijven draaien. Dankzij meerdere eigen software engineers maakt De Koningh het mogelijk om volledig in eigen beheer een maatwerkoplossing te realiseren, aansluitend op de wensen van de klant. En niet te vergeten; betaalbaar en vaak in korte tijd te realiseren!

Bent u ook geïnteresseerd in een controle- en inspectieoplossing van De Koningh? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. De Koningh Coding | Labeling | Inspection staat voor u klaar!

Artikel delen