Amazon verpakt efficiënter met AI en bespaart twee miljoen ton materiaal

AI zorgt voor efficiëntere verpakkingen Amazon

Amazon verpakt efficiënter met AI en bespaart twee miljoen ton materiaal

Amazon heeft een systeem voor kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkeld, de Package Decision Engine genaamd, dat de manier verandert waarop producten wereldwijd worden verpakt en geleverd. Het systeem vermindert schade aan getransporteerde producten en het verbruik van verpakkingsmateriaal.

De Package Decision Engine selecteert voor elk product zorgvuldig de meest geschikte verpakking, van compacte zendingen tot robuuste kartonnen verpakkingen, afhankelijk van de kenmerken en gevoeligheid van het artikel.
Minder kwetsbare producten, zoals dekens, kunnen bijvoorbeeld zonder extra verpakking worden verzonden, terwijl breekbare artikelen, zoals dinerborden, veilige verpakkingsopties vereisen. Het besluitvormingsproces wordt mogelijk gemaakt door een mix van deep learning, natural language processing (NLP) en computer vision-technologieën.

Gedetailleerde check met AI

Bij aankomst in een Amazon-centrum ondergaat elk product een gedetailleerde beoordeling. Het wordt eerst gefotografeerd in een hightech tunnel die de afmetingen vastlegt en eventuele gebreken identificeert. Deze afbeeldingen worden, gecombineerd met tekstgegevens uit productbeschrijvingen en realtime klantenfeedback en dan in het AI-model ingevoerd. De Package Decision Engine evalueert deze informatie en voorspelt het optimale verpakkingstype, waardoor het gebruik van onnodige materialen aanzienlijk wordt geminimaliseerd.

Amazon, AI en verpakkingen

Deep learning

Een interessant aspect van de Package Decision Engine is het vermogen om te leren en te evolueren. Het team van Amazon trainde het AI-model met miljoenen datapunten, inclusief die voor succesvol geleverde producten en producten die beschadigd aankwamen.
Door deze training heeft de AI sleutelwoorden en zinsneden leren herkennen die duiden op een hoger risico op schade, en stelt zo dienovereenkomstig meer beschermende verpakkingsopties voor.
De engine werkt zijn kennisbank voortdurend bij met nieuwe gegevens, zodat zijn beslissingen in de loop van de tijd verbeteren. Dit dynamische leerproces is van cruciaal belang voor het beheren van het steeds groter wordende productassortiment van Amazon en het aanpassen aan de variërende regionale en internationale verpakkingsbehoeften.

Amazon bespaart twee miljoen ton

Sinds de oprichting heeft het systeem Amazon geholpen meer dan twee miljoen ton verpakkingsmateriaal te elimineren. Door de verpakkingsgroottes te optimaliseren en de behoefte aan extra verpakkingen en vulstoffen te verminderen, vermindert Amazon niet alleen de verspilling, maar verbetert het ook de efficiëntie van zijn verzend- en verwerkingsprocessen.

Wereldwijde uitrol

Vooruitkijkend zijn de potentiële toepassingen van AI in verpakkingen eindeloos. Amazon is van plan het gebruik van de Package Decision Engine wereldwijd uit te breiden en aan te passen aan verschillende talen, verpakkingstypes en unieke marktbehoeften.
Deze uitbreiding omvat de implementatie van het model in verschillende regio's, zoals Noord-Amerika, Europa, India, Australië en Japan.
Naarmate AI zich blijft ontwikkelen, zal de rol ervan in industriële toepassingen zoals verpakkingen ongetwijfeld toenemen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor meer innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen in mondiale toeleveringsketens.

Artikel delen